Πα04202018

Last update06:45:02 PM

Greek English German Italian Russian
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ

 

Το πράσινο φως για την απομάκρυνση εκατοντάδων δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για τους επίορκους υπαλλήλους και όσους έχουν μπει στο δημόσιο με πλαστά χαρτιά. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, ο κ. Σαμαράς απάντησε:

 «Έχει αρχίσει η αξιολόγηση θέσεων που πρέπει να υπάρχουν και εργαζομένων...

που βρίσκονται στις θέσεις αυτές. Το 2014 θα δούμε ποιες θέσεις θα καταργηθούν. Όσοι αποδειχθεί ότι είναι επίορκοι ή συστηματικά κοπανατζήδες ή προσελήφθησαν με πλαστά στοιχεία, αυτοί θα απομακρυνθούν».

 Όπως είπε δεν είναι καθόλου δίκαιο να παραμένουν στις θέσεις τους όλοι αυτοί και να μένουν έξω από το δημόσιο τομέα όσοι πέρασαν σε εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ. Το σχέδιο αυτό ουσιαστικά θα προβλέπει την απομάκρυνση πολλών εκατοντάδων υπαλλήλων οι υποθέσεις των οποίων έχουν τελεσιδικήσει.

 Δεν είναι 7.000 οι επίορκοι εργαζόμενοι αλλά φαίνεται ότι είναι εκατοντάδες εκείνοι που συνεχίζουν να εργάζονται αν και βαρύνονται με αδικήματα ή είναι συστηματικοί κοπανατζήδες. Επίσης, ο πρωθυπουργός, εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι θα φύγουν χιλιάδες από το δημόσιο τομέα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης τόσο των θέσεων που δεν πρέπει να υπάρχουν και θα καταργηθούν, όσο και του προσωπικού που καλύπτει τις κατηργημένες θέσεις.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είτε θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες είτε να αποχωρήσουν από το δημόσιο τομέα. Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο αυτό δε μπορεί να μπει σε εφαρμογή μέσα στο χρόνο καθώς η αξιολόγηση, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013