Πε03282024

Last update10:12:07 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Εκδηλώσεις Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου / Σκοπελίτικη Εβδομάδα / Ανάδειξη τοπικού χαρακτήρα...αγάπη για τον τόπο

Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου / Σκοπελίτικη Εβδομάδα / Ανάδειξη τοπικού χαρακτήρα...αγάπη για τον τόπο

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου, πιστός στους σκοπούς του, που είναι η προβολή και η ανάδειξη του ιδιαίτερων τοπικών εθίμων,  παραδόσεων και προϊόντων του νησιού, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πετυχημένη «Σκοπελίτικη Εβδομάδα»!!!!!!!!!!!

Πρόκειται για ένα πενθήμερο εκδηλώσεων , που περιλαμβάνει την ανάδειξη των μοναδικών τοπικών προϊόντων, της αξιοζήλευτης σκοπελίτικης ενδυμασίας και των τοπικών εθίμων του σκοπελίτικου γάμου. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην παραλία της Σκοπέλου και στον παραδοσιακό οικισμό, ώστε ο επισκέπτης να έχει την δυνατότητα να θαυμάσει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική «σπάνιας ομορφιάς» της Χώρας και να περιηγηθεί στα γραφικά σοκάκια του νησιού.

 Συγκεκριμένα :

12/08 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Καφενείο «Σκοπελίτικο Δαμάσκηνο»:

 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το «Σκοπελίτικο Δαμάσκηνο».  Οι παρευρισκόμενοι θα γνωρίσουν τον πολύτιμο καρπό και θα έχουν τη δυνατότητα να τον δοκιμάσουν δωρεάν.

13/08 και ώρα 20:30 στο Παλιό Λιμάνι Σκοπέλου «Σκοπελίτικη Ενδυμασία»:

 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την «Σκοπελίτικη Ενδυμασία». Οι παρευρισκόμενοι θα γνωρίσουν την Σκοπελίτικη Ενδυμασία και τα είδη της και θα παρακολουθήσουν το ντύσιμο της νύφης.

Στις 16/08 και 20:30 στην πλατεία της Παναγίας Φανερωμένης «Σκοπελίτκη Τυρόπιτα»:

Το κοινό θα παρακολουθήσει την διαδικασία παρασκευής της Σκοπελίτικης Τυρόπιτας, και θα την δοκιμάσει δωρεάν.

17/08 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Καφενείο «Σκοπελίτικος Τραχανάς»:

Το κοινό θα παρακολουθήσει την διαδικασία παρασκευής του σκοπελίτικου τραχάνα και θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει δωρεάν.

19/08/18 και ώρα 20:30 στο Παλιό Λιμάνι Σκοπέλου «Σκοπελίτικος Γάμος»:

Το κοινό θα παρακολουθήσει την εθιμοτυπική διαδικασία του παραδοσιακού τοπικού γάμου , θα δοκιμάσει τα σκοπελίτικα γλυκά τα Χαμαλιά και θα έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει καθώς θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση.

 

Η Σκοπελίτικη Εβδομάδα, έχει τη συνδιοργάνωση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Σκοπέλου.

Τελεί χορηγίας επικοινωνίας της ΕΡΤ3, Ερτ Βόλου και Εφημερίδας Βόρειες Σποράδες.

Χορηγοί διαμονής : Ένωση Ξενοδόχων και  Όμιλος Spyrou Hotels