Πα03292024

Last update01:48:19 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Σε φάση ωρίμανσης είναι και τα υδατοδρόμια σε Αλόννησο και Σκόπελο

Σε φάση ωρίμανσης είναι και τα υδατοδρόμια σε Αλόννησο και Σκόπελο

Το υδατοδρόμιο στη Σκύρο είναι έτοιμο να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, καθώς για την υποδομή έχει εγκριθεί η επικαιροποιημένη απόφαση μετά έργου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ υπογράφηκε και η βεβαίωση αποδοχής του τεχνικού φακέλου από τον Υφυπουργό Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Σε ανάλογη φάση ωρίμανσης είναι και τα υδατοδρόμια σε Αλόννησο και Σκόπελο. Συγκεκριμένα σε ιδιαίτερα προχωρημένο επίπεδο είναι οι εγκρίσεις που απαιτούνται για το λιμάνι στην Αλόννησο, επιτρέποντας την ίδρυση και λειτουργία του τοπικού υδατοδρομίου, ενώ στον αντίποδα η Σκόπελος απέχει λίγες μόνο εγκρίσεις μακριά, ώστε να λάβει πράσινο φως και να προχωρήσει και εκείνη με τη σειρά της σε αίτημα άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το management των υδατοδρομίων καθώς και η αδειοδοτική διαδικασία σε Σκύρο, Σκόπελο και Αλόννησο έχουν ανατεθεί σε εταιρείες συμφερόντων της Hellenic Seaplanes, η οποία δημιουργώντας τα δίκτυα υδατοδρομίων της σε Εύβοια, Σκύρο και Σποράδες αποσκοπεί σε άμεση διασύνδεση των λιμανιών μεταξύ τους αλλά και με τις γύρω περιοχές, ποντάροντας στην συνεχόμενη τουριστική ανάπτυξη που επιδεικνύουν.
 
Για την άμεση δυνατότητα ανάπτυξης εγκαταστάσεων υδατοδρομίου στη Σκύρο, τοποθετήθηκε ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους.
"Μπαίνουμε στο στάδιο κατασκευής των εγκαταστάσεων της Σκύρου και είναι κάτι που μας ευχαριστεί ιδιαιτέρως, γιατί ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση του project! H άψογη συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και τον κ. Αντωνόπουλο, κάνει τη Hellenic Seaplanes να βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, στοχεύοντας μέσω του υδατοδρομίου η Σκύρος να πάρει την εμπορική και τουριστική αναβάθμιση που τις αξίζει. Στο δίκτυο υδατοδρομίων που τα υδροπλάνα θα διασυνδέουν τις Σποράδες και την Εύβοια, η Σκύρος είναι από τα πρώτα λιμάνια που οδηγούν την κούρσα των αδειοδοτήσεων".
 
e-thessalia.gr