Πε03282024

Last update10:12:07 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Στους δρόμουςοι μαθητές της Σκιάθου

Στους δρόμουςοι μαθητές της Σκιάθου

«Σχέδιό τους σχολεία-μαγαζιά, με γονείς-πελάτες και αμόρφωτα παιδιά». Με το σύνθημα αυτό σε πανό, μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Σκιάθου, που συνέχισαν και χθες την κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος, βγήκαν στους δρόμους του νησιού και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Δημαρχείο. Αίτημά τους, η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών.

 
Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
 
Στο Γυμνάσιο Σκιάθου, δύο μήνες μετά τον αγιασμό των μαθημάτων, το σχολικό κουδούνι για το σχόλασμα χτυπά στις 10:30 το πρωί. Δεν έχουν κάνει ολοκληρωμένο εξάωρο πρόγραμμα μαθημάτων εξαιτίας των κενών καθηγητών που υφίστανται ακόμη και σήμερα. Αλλά και στο Γενικό Λύκειο χάνονται κάθε εβδομάδα 25 ώρες μαθημάτων.
 
Συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο υφίστανται κενά 16 ωρών φυσικής, 10 ωρών βιολογίας, 6 ωρών γεωγραφίας, 12 ωρών γερμανικής, 10 ωρών καλλιτεχνικών, 14 ωρών πληροφορικής και στο Λύκειο κενά 13 ωρών πληροφορικής, 5 ωρών χημείας, 7 ωρών οικονομολόγων ή κοινωνιολόγων ή φιλολόγων.
 
Για τη νησιωτική Μαγνησία, προχθές ανακοινώθηκε η πρόσληψη πέντε καθηγητών: ενός φυσικού, ενός χημικού, ενός καλλιτεχνικών, ενός νομικής – πολιτικών επιστημών και ενός πληροφορικής, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν παρουσιαστεί για να αναλάβουν καθήκοντα στα σχολεία.
 
Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, και πάλι δεν καλύπτεται το σύνολο των κενών στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
 
Χθες, οι μαθητές, κράτησαν κλειδωμένα τα λουκέτα στο Γυμνάσιο - Λύκειο Σκιάθου, συμπληρώνοντας μια εβδομάδα (μαζί με τη γενική αποχή της Δευτέρας) χαμένων μαθημάτων.
 
Επιτέλους δάσκαλοι
 
Σε επίπεδο πρωτοβάθμιας, τα κενά που υφίστανται αναμένεται να καλυφθούν από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και οι έξι αναπληρωτές δάσκαλοι αναλαμβάνουν καθήκοντα στα σχολεία στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
 
Με τους έξι εκπαιδευτικούς αναμένεται να καλυφθούν τα κενά σε τέσσερις τάξεις σε ισάριθμα δημοτικά σχολεία στις Βόρειες Σποράδες, και συγκεκριμένα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, στο 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου, στο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας και στο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου, αλλά και στα δύο ολοήμερα τμήματα σε Γλώσσα και Κλήμα Σκοπέλου.