Δε12102018

Last update11:46:34 PM

Greek English German Italian Russian
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Επέλαση της 'Ευρυδίκης' στη Μαγνησία την Πέμπτη και Παρασκευή

Επέλαση της 'Ευρυδίκης' στη Μαγνησία την Πέμπτη και Παρασκευή

Το κύμα κακοκαιρίας συνοδεύεται από έντονες βροχοπτώσεις και θα επηρεάσει την περιοχή μας
Αισθητή κάνει την παρουσία του σε όλη την Ελλάδα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με την επωνυμία η «Ευρυδίκη», που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις δυνατές βροχοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν και τη Μαγνησία τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Θεοφάνη Τακούδη, υπεύθυνο του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», καταγράφοντας το προφίλ του νέου κύματος κακοκαιρίας που δημιουργεί ήδη σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα.
 
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
 
Οι πρώτες ενδείξεις της μεταστροφής του καιρού αναμένεται να σημειωθούν από σήμερα αργά το βράδυ για τη Μαγνησία, με συννεφιές και βροχοπτώσεις, όχι ιδιαίτερα έντονες αύριο Τετάρτη, οι οποίες θα συνοδεύονται από νοτιοανατολικούς ανέμους.
 
Ο κ. Τακούδης υπογραμμίζει ότι τα φαινόμενα που θα σημειωθούν μέχρι και αύριο δεν θα είναι έντονα αλλά η διάθεση του καιρού αλλάζει το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς το χαμηλό βαθαίνει και θα επηρεάσει το συγκεκριμένο διάστημα και την περιοχή μας.
 
Το κύμα κακοκαιρίας κατευθύνεται από τα βορειοδυτικά και το κύριο μέρος της «Ευρυδίκης» θα περάσει από τη Μαγνησία, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις, τις καταιγίδες, τοπικά φαινόμενα που θα είναι πολύ έντονα στην περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 13 βαθμών Κελσίου λόγω των ανατολικών – νοτιοανατολικών ανέμων που θα πνέουν.
 
Χιονοπτώσεις αναμένονται, εξάλλου, σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, στις κορυφές της Όθρυος και του Πηλίου, κάνοντας αισθητό το άγγιγμα του χειμώνα.
 
Ένα από κύρια χαρακτηριστικά της «Ευρυδίκης» είναι το χαλάζι, αλλά όπως επισημαίνει ο κ. Τακούδης, είναι μικρή η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στη Μαγνησία, διότι δεν θα παρατηρηθεί μεγάλη μεταβολή στη θερμοκρασία. Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης του καιρού αναμένεται να φανούν από το πρωί του Σαββάτου, καθώς τα φαινόμενα σταδιακά απομακρύνονται. Η βελτίωση αναμένεται να είναι ακόμη πιο αισθητή την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και το θερμόμετρο να δείχνει από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του υπεύθυνου του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στις ανατολικές περιοχές της Μαγνησίας, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν λιγότερο οι περιοχές του Βελεστίνου, του Στεφανοβικείου και γενικά όσες βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
 
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ