Κυ10212018

Last update07:17:04 PM

Greek English German Italian Russian
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 'Διαμαντής Παλαιολόγος' - Δηλώσεις συμμετοχής

6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 'Διαμαντής Παλαιολόγος' - Δηλώσεις συμμετοχής

Ένα φεστιβάλ που έγινε θεσμός. Περισσότεροι από 600 χορευτές και πάνω από 7500 θεατές θα δώσουν και φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στη Σκόπελο. Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» επιστρέφει για έκτη χρονιά και η διαδικασία για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής μόλις ξεκίνησε!

Hαστική μη κερδοσκοπική εταιρεία«Πλέγμα»και η μεγάλη ομάδα των εθελοντών, προσκαλεί χορευτικά συγκροτήματα από κάθε γωνία της Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή στο6οΦεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο από τις 25έως τις 27Αυγούστου 2018, υπότην αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού ανατρέξουν στους όρους συμμετοχής, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου του φεστιβάλ: www.dancefestival.gr ,  με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2018.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», μέλος του European και του WordFolkloreFestivalAssociation και πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας EFFELABEL 2017-2018 από το EuropeanFestivalsAssociation,έχει καθιερωθεί πια ως ένας δυναμικός θεσμός παράδοσης και πολιτισμού με διεθνή απήχηση.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης αυτής γιορτής, η Σκόπελος θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς προβάλλοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους μέσα από μία σειρά από χορευτικές παραστάσεις, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες, όπως ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις, ανοικτές πρόβες, γλέντια κ.λπ.

Τα συγκροτήματα ήτα μέλη τουςμπορούν να παραμείνουν στο πανέμορφο και καταπράσινο νησί του Αιγαίου για 5 διανυκτερεύσεις και έτσι να το γνωρίσουν καλύτερα.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», έχει διακριθεί στο διαγωνισμό ΤourismAwards 2017 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «φεστιβάλ»), και στοδιαγωνισμό BestCityAwards 2016 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «πολιτισμός»), έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και έχει παρουσιασθεί ως μελέτη περίπτωσης σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.