Δε03182019

Last update05:43:30 PM

Greek English German Italian Russian
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Στο Πέραμα για επισκευή το 'Εξπρές Σκιάθος' έρχεται το 'Πάρος Jet'

Στο Πέραμα για επισκευή το 'Εξπρές Σκιάθος' έρχεται το 'Πάρος Jet'

Βλάβη στην έλικα της μηχανής που δεν μπορεί να επισκευαστεί τοπικά υπέστη το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος»,
 που θα χρειαστεί να πλεύσει στο Πέραμα για επισκευές, ενώ με πρωτοβουλία της πλοιοκτήτριας εταιρίας και απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας αύριο το πρωί δρομολόγια για τα νησιά των Σποράδων θα εκτελέσει το επιβατηγό – οχηματαγωγό ταχύπλοο «Πάρος Jet».
Σήμερα το απόγευμα, καθώς το «Εξπρές Σκιάθος» επέστρεφε από τα νησιά προς Βόλο, στο ύψος των Τρικέρων παρουσίασε έντονους κραδασμούς και κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου.
Όταν το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, έπεσε δύτης, ενώ υπήρχε και επιθεωρητής πλοίων του Λιμεναρχείου, για να εκτιμηθεί η βλάβη. Από την έκθεση του δύτη και βιντεοσκοπικό υλικό, προέκυψε ότι υπάρχει βλάβη έλικα της αριστερής μηχανής του πλοίου.
Επειδή η βλάβη δεν μπορεί να επισκευαστεί επί τόπου, το πλοίο ήδη απέπλευσε για τα ναυπηγεία Περάματος, ώστε να επισκευαστεί η βλάβη, που εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί σε 4-5 ημέρες.
 
Με πρωτοβουλία της πλοιοκτήτριας εταιρίας και απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, στο Βόλο θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη, το πρωί, το επιβατηγό – οχηματαγωγό ταχύπλοο «Πάρος Jet» (πλοιοκτησίας Ηλιόπουλου), που θα εκτελεί τα δρομολόγια Βόλος – νησιά Σποράδων, μέχρι να επιστρέψει το «Εξπρές Σκιάθος».
 
Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Σκιάθο για Βόλο, παρουσιάστηκε κραδασμός στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου.
 
Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα του Βόλου με καθυστέρηση περίπου δέκα λεπτών, ενώ αποβίβασε με ασφάλεια 417 επιβάτες και εκφόρτωσε 47 Ι.Χ., 12 Φ/Γ και εννέα δίκυκλα.
 
πηγή:magnesianews