Πα03292024

Last update01:48:19 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας 36.000 επιβάτες μέσα στον Ιούνιο ταξίδεψαν από Βόλο στις Β. Σποράδες

36.000 επιβάτες μέσα στον Ιούνιο ταξίδεψαν από Βόλο στις Β. Σποράδες

Σταδιακή αύξηση παρατηρείται στην ακτοπλοϊκή κίνηση που σημειώνεται από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με το σύνολο των επιβατών του Ιουνίου να ανέρχεται στους 36.000 σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.
 Το ίδιο διάστημα μετακινήθηκαν 3.200 οχήματα, 2.200 φορτηγά και 600 δίκυκλα, προς τους ίδιους προορισμούς. Στο μεταξύ, δεκάδες Βολιώτες επιλέγουν διάφορους προορισμούς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τις διακοπές τους.
 
Η ακτοπλοϊκή κίνηση του Ιουνίου δεν ήταν η αναμενόμενη, παρά την δυναμική και τα ευοίωνα δεδομένα που είχαν καταγραφεί αρχικά και για τα τρία νησιά, ενώ στην αιχμή της σεζόν και μέχρι τις 20 Αυγούστου τα ποσοστά πληρότητας αναμένεται να φτάσουν στα προσδοκώμενα, υψηλά επίπεδα.
 
Σύμφωνα με τη εικόνα που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μανώλης Κανταράκιας, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου, το νησί, μετά την υποτονική εικόνα που σημειώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, εισέρχεται σταδιακά στην φουλ σεζόν και τις υψηλές πληρότητες, που αναμένεται να φτάσουν σε τετραψήφιο νούμερο.
 
Στο μεταξύ, και στο διάστημα που προηγήθηκε η μέση πληρότητα του νησιού κυμαινόταν γύρω στο 60%, με τα περιφερειακά καταλύματα, που βρίσκονται κοντά στην θάλασσα, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον περισσότερων τουριστών.
 
Όπως ανέφερε, εξάλλου, ο κ. Κανταράκιας, στο διάστημα από 20 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου, τα ποσοστά πληρότητας αναμένεται να ξεπεράσουν το 90% και να φτάσουν το 100%, παρά το γεγονός ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού κάνουν λόγο για μια δύσκολη χρονιά.
 
Αξιοσημείωτο είναι, παράλληλα, το γεγονός ότι οι ξένοι τουρίστες είναι φειδωλοί στα ποσά που δαπανούν στις διακοπές τους, ενώ οι Ελληνες, αντίστοιχα, αναμένεται να κινηθούν εντονότερα το επόμενο διάστημα. Ο γενικός προβληματισμός είναι δεδομένος και εκδηλώνεται από το σύνολο των επαγγελματιών, με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών των τουριστικών καταλυμάτων του νησιού του Παπαδιαμάντη, να επισημαίνει ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση του παρελθόντος, έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
 
Οι διακοπές των Βολιωτών
 
Τις βαλίτσες τους ετοιμάζουν για διακοπές αρκετοί Βολιώτες, οι οποίοι επιλέγουν προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες, κάνοντας έγκαιρα κρατήσεις, σε αρκετές περιπτώσεις, για να επωφεληθούν των ειδικών τιμών που ισχύουν.
 
Οι καλοκαιρινοί προορισμοί είναι κατά βάση νησιωτικοί προς Βόρειες Σποράδες, αλλά και Κυκλάδες, Κρήτη και αλλού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ταξιδεύουν οδικώς στα θέρετρα της επιλογής τους.
 
Παράλληλα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για εξορμήσεις ευρωπαϊκού επιπέδου, στο Παρίσι, την Ελβετία, την Ιταλία και την Αλσατία, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου, αρκετοί ζητούν δροσερούς προορισμούς, και διαθέτουν ποσά που κυμαίνονται μεταξύ 250 και 450 ευρώ.
 
Οι οικογένειες επιλέγουν οικονομικούς προορισμούς ή ταξιδεύουν με το δικό τους όχημα για λόγους οικονομίας, ενώ σε γενικές γραμμές υπάρχει κινητικότητα, η οποία είναι αυξημένη σε σύγκριση με πέρυσι, όπως αναφέρει η κ. Κορωναίου, η οποία σημειώνει παράλληλα ότι το ενδιαφέρον των Βολιωτών εκδηλώθηκε από τις αρχές του καλοκαιριού.
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ