Κυ06162019

Last update05:03:51 PM

Greek English German Italian Russian
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Αλόννησος / Γιόρτασαν την ημέρα του σχολικού αθλητισμού

Αλόννησος / Γιόρτασαν την ημέρα του σχολικού αθλητισμού

Στο Γυμνάσιο - Λύκειο Αλοννήσου πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. 
Ως ημέρα εορτασμού είχε αρχικά καθιερωθεί η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ενώ φέτος το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εναρμονίσει τον εορτασμό της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού με την ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού στις 28 Σεπτεμβρίου. Λόγω όμως των δυσμενών καιρικών συνθηκών της περασμένης εβδομάδας οι εκδηλώσεις αναβλήθηκαν και μετατέθηκαν στην εβδομάδα που διανύουμε.
 
Με σύνθημα «Ας κινηθούμε» στο Γυμνάσιο - Λύκειο Αλοννήσου πραγματοποιήθηκαν ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Νίκ. Νιάφα, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της διοργάνωσης.
 
Διεξήχθησαν αγώνες στα ομαδικά αθλήματα καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ), πετοσφαίρισης (βόλεϊ) και επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ), καθώς και στα ατομικά αγωνίσματα στίβου σφαιροβολία και αγώνες δρόμου 50 και 1.000 μέτρων.
 
Στόχος της ημέρας είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων, ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ