Πα07192019

Last update11:39:05 PM

Greek English German Italian Russian
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Διαμαρτυρία μελών της εθελοντικής ομάδας 'Σκόπελος Πράσινη και Καθαρή'

Διαμαρτυρία μελών της εθελοντικής ομάδας 'Σκόπελος Πράσινη και Καθαρή'

Η πρόσφατη  ρήψη απορριμμάτων σε δασική περιοχή της Σκοπέλου από ασυνειδήτους  έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Μέλη της εθελοντικής ομάδας “Σκόπελος Πράσινη και Καθαρή”  στις 09/04/2019 πραγματοποίησαν παράσταση  διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Σκοπέλου και στην υπεύθυνη αντιδήμαρχο  καθαριότητας.

  Ο απολογισμός της συνάντησης αυτής απέδειξε  το πλήρες χάος που επικρατεί στη διαχείριση της απόθεσης στερεών απορριμμάτων, την ανακύκλωση των ανακυκλούμενων υλικών και την προστασία της φύσης.  Μας δηλώθηκε πως ο Δήμος δε διαθέτει χώρο για τα στερεά  απορρίμματα . Αυτό είναι ζήτημα προς διερεύνηση από τις οικείες αρχές και οργανισμούς.  Αντιληφτήκαμε πως τα επιχειρήματα του Δήμου απευθύνονται σε αφελείς.  

Η εθελοντική ομάδα μας, που ενέγραψε 90 νέα μέλη μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, θα κινηθεί δραστήρια προς την κατεύθυνση της απόδοσης των ευθυνών   όπου και σε όποιους αυτές ανήκουν και θα απαιτήσουν την πιστή εφαρμογή των νόμων και κειμένων διατάξεων. Ωστόσο, με την ανάδειξη του τεράστιου  αυτού θέματος, απευθύνει ανοικτή επιστολή - πρόσκληση προς τους υποψηφίους δημάρχους της Σκοπέλου κ.κ. Σ.Περίσση, Δ.Ευσταθίου και Γ.Αναγνώστου να δημοσιοποιήσουν τους σχεδιασμούς και τα προεκλογικά προγράμματά τους για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων. Τους προσκαλούμε να αναπτύξουν τον διάλογο μέσα από τα κανάλια ενημέρωσης της Σκοπέλου  για την προστασία του μοναδικού αυτού νησιού, κληροδότημα της φύσης που ανήκει σε όλο τον πληθυσμό της γης .  Επίσης, έχοντας κατανοήσει πως ο μοναδικός πλουτοπαραγωγικός πόρος για την επιβίωση των κατοίκων του νησιού, Ελλήνων και των  πολύ αγαπητών αλλοδαπών, είναι, είτε άμεσα είτε έμμεσα, ο τουρισμός, να δηλώσουν οι αξιότιμοι κ.κ. υποψήφιοι πιο είναι το πρόγραμμά τους για την τουριστική ανάπτυξη της Σκοπέλου.