Τρ04162024

Last update07:25:27 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας 'Βόμβα' από την Easy Jet

'Βόμβα' από την Easy Jet

Ανησυχία και αναμονή στη Μαγνησία μετά την ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας, που προκάλεσε παγκόσμια αναταραχή 
 
Πλήγμα για τον τουρισμό, που βάλλεται λόγω της πανδημίας, αποτελεί αναμφίβολα η ανακοίνωση «βόμβα» της βρετανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Easy Jet για αναστολή των πτήσεων μέχρι νεωτέρας. Η εταιρεία, που αποτελεί βασική πύλη εισόδου των Βρετανών στη Μαγνησία, «παγώνει» προς στιγμή το πρόγραμμα των πτήσεων λόγω κορονοϊού, ανεβάζοντας στο κατακόρυφο την αγωνία των επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.
 
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
 
Η βρετανική εταιρεία, που διατηρούσε μέχρι πρότινος ανοιχτή την πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων για τις φετινές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και τους υπόλοιπους σταθμούς ανά τον κόσμο, «πάγωσε» τα πάντα λόγω της πανδημίας, προκαλώντας διεθνή αναταραχή.
 
Κληθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σχολιάσει την εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου, Κώστας Ευσταθίου, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσει κανείς τις εξελίξεις, καθώς εκ των πραγμάτων έχουν ανασταλεί οι πτήσεις εξωτερικού για τον Απρίλιο. «Η εταιρεία αναστέλλει προσωρινά το πρόγραμμα, γιατί δεν υπάρχει πτητικό έργο αυτή την στιγμή. Κανείς δεν ταξιδεύει» είπε.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας που παραμένει συνδεδεμένη για τρίτη χρονιά με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, στο φετινό πλάνο περιλαμβάνονται πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Σάββατο, από τις 23 Μαΐου έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο κ. Ευσταθίου συνέστησε ψυχραιμία και αναμονή, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «μέχρι τις 23 Μαΐου ενδέχεται να έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε», τόνισε, για να προσθέσει, ωστόσο, ότι θα είναι δύσκολο για όλους το φετινό καλοκαίρι.
 
Στο μεταξύ, η Easy Jet έχει καθηλώσει ολόκληρο τον στόλο των 330 αεροσκαφών της μέχρι νεωτέρας, χωρίς να είναι γνωστός ο χρόνος επανεκκίνησης για το πρόγραμμα των πτήσεων, καθώς είναι ανυπολόγιστες οι ζημιές που έχει προκαλέσει η πανδημία.
 
Σχολιάζοντας τις παραπάνω εξελίξεις η τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις. Περιμένουμε μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις. Η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή» τόνισε. Παράλληλα, ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο μείωσης του στόλου της εταιρείας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι «υπομονή, αναμονή και ψυχραιμία».
 
Σε τοπικό επίπεδο, εξάλλου, «παγώνει» προς στιγμή η πρώτη πτήση της γαλλικής Transavia France που ήταν προγραμματισμένη στις 11 Απριλίου, χωρίς, ωστόσο, να έχουν καταγραφεί άλλες ακυρώσεις αεροπορικών εταιρειών μέχρι στιγμής στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.
 
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ