Πε03282024

Last update10:12:07 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Οι θέσεις της Παράταξης 'Σκόπελος Όλοι Μαζί' για τη πανδημία

Οι θέσεις της Παράταξης 'Σκόπελος Όλοι Μαζί' για τη πανδημία

Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες

Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε ξανά με αγωνία τις  εξελίξεις στο νησί σχετικά με το σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει.

Έχουμε την “τύχη” να “συνεργαζόμαστε” με μια δημοτική αρχή που έχει εδώ και καιρό καταλύσει κάθε έννοια<< τύχης>> και συνεργασίας.

Για την δική μας παράταξη μια σοβαρή δημοτική αρχή, που θα ενεργούσε σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου, θα είχε ήδη φροντίσει να   συντάξει εδώ και καιρό, τοπικό σχέδιο δράσης αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Να ενημερώσει σχετικά, τουλάχιστον,  τους αρχηγούς των άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Να συγκαλέσει τα αρμόδια θεσμικά όργανα και επιτροπές.

Να φτιάξει τοπικά πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας για ηλικιωμένους, μοναχικούς και ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας.

Να συνεργαστεί με όλα τα στελέχη του Δήμου.

Να συνεργαστεί με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε σήμερα να μην κυνηγάμε για άλλη μια φορά το πρόβλημα.

Για την παράταξη μας μια σοβαρή δημοτική αρχή, οφείλει να δημιουργεί δίχτυ προστασίας όλων των πολιτών σε μια κατάσταση κρίσης.

Μια φίλη πολιτικός μου είχε πει ότι αυτός που διοικεί ένα τόπο πρέπει σύγχρονος να διαπαιδαγωγεί.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει τώρα από την παρούσα δημοτική αρχή του νησιού  είναι ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, τουλάχιστον σε επίπεδο παρατάξεων, για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τον αριθμό των κρουσμάτων. Η ενημέρωσή μας εξακολουθεί να γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και τα διάφορα ηλεκτρονικά sites. Εκεί παρακολουθούμε ομοβροντία ανακοινώσεων – διαταγών, εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, σχετικά με το θέμα ,που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους  και δημιουργούν το λιγότερο σύγχυση στους Σκοπελίτες αντί να ενημερώνουν.

Στο τέλος το μπαλάκι πέφτει, πού αλλού; στην ατομική ευθύνη των νοσούντων. Τελικά η μόνη βοήθεια που έχει εφαρμογή αυτή τη στιγμή για τους Σκοπελίτες είναι το “Σώζων εαυτόν σωθήτω”.

Εξακολουθούμε να μην έχουμε καμία ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για το αν έχουν γίνει ενέργειες και  τι ενέργειες έχουν γίνει για:

  • Να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα όλο αυτό το διάστημα
  • Να εξοικονομηθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας και υγιεινής  όλο αυτό το διάστημα
  • Να  εξοικονομηθούν δωρεάν Test για όλους τους δημότες μας  όλο αυτό το διάστημα
  • Να απαιτηθεί από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ η απαραίτητη ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων στο νησί
  • Ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την παρούσα δημοτική αρχή προκειμένου να υπάρξει ετοιμότητα στην εμφάνιση κρουσμάτων;

Ένα καλό άλλοθι ενός  ανύπαρκτου δημοτικού άρχοντα, είναι οι κυβερνητικές πολιτικές. Δεν θα εκπλαγούμε αν οι ευθύνες πέσουν εκεί.

Αν τελικά σε κάθε κρίσιμη κατάσταση η ευθύνη είναι  πότε ατομική και πότε κυβερνητική, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του δημοτικού άρχοντα;  Απλώς να εξαγγέλλει με περιφρόνηση για όσα συμβαίνουν γύρω του, “έργα” για καθαρισμούς οικοπέδων και επισκευές αυτοκινήτων;

Χωρίς υγιείς κατοίκους τίποτα από αυτά δεν έχει αξία.

Στο πρόσφατο παρελθόν η παράταξη μας, έκανε  πολλές προτάσεις  για το καλό του νησιού και των κατοίκων αλλά έμειναν στα αζήτητα.

Ως παράταξη και αυτή τη φορά επικοινωνήσαμε με την δημοτική αρχή, τιμώντας τον θεσμικό μας ρόλο, αρνούμενοι να κάνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια μέσω facebook,  για να ενημερωθούμε σχετικά και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε , γιατί για εμάς προέχει το καλό του νησιού και των κατοίκων του και όχι των οπαδών και των συμφερόντων τους.

Τέλος θέλουμε να ευχηθούμε καλή ανάρρωση στους νοσούντες και γρήγορη επάνοδο στην καθημερινότητα τους.