Δε07042022

Last update10:11:28 AM

English
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Επίδομα 534 ευρώ: Δόθηκε παράταση έως το φθινόπωρο

Επίδομα 534 ευρώ: Δόθηκε παράταση έως το φθινόπωρο

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας δέσμη νέων μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων- Η παράταση του επιδόματος των 534 ευρώ.
 
Αναλυτικά, τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων:
Επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας και της αποζημίωσης των 534 ευρώ ανά μήνα στους κλάδους εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και για τον Οκτώβριο.
Επέκταση της χρονικής διάρκειας ισχύος του μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης «Συν-Εργασία» μέχρι τέλος του χρόνου.
Παράταση για 2 μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει.
Μειώνεται ο απαιτούμενος αριθμός ημερών ασφάλισης από 100 σε 50 για τους εποχιακά εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα, ώστε να διευκολυνθούν στη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας
Παρατείνεται το πλαίσιο της τηλεργασίας μέχρι τέλος του χρόνου.
Θεσμοθετείται οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και των ξεναγών με τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού.
Δημιουργείται θεσμικό πλαίσιο για την αναπλήρωση του χρόνου απουσίας από την εργασία εργαζόμενου λόγω καραντίνας.
Θεσμοθετείται νέα ειδική άδεια των γονέων λόγω νόσησης των παιδιών τους από τον κορονοιό Covid-19.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου το βράδυ, πραγματοποιείται η πληρωμή στους τραπεζικούς λογαριασμούς της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για 130.158 μονομερείς δηλώσεις, αναστολές εργασίας και εντάξεις στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» των παρακάτω εργαζομένων – δικαιούχων: 
 
μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικές κλπ επιχειρήσεις μηνός Ιουλίου ποσού 5,48 εκατ. € για 19.452 άτομα.
αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις Τουρισμού – Μεταφορών – Πολιτισμού – Αθλητισμού μηνός Ιουλίου ποσού 29,89 εκατ. € για 67.412 άτομα.
οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας για τους εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Ιούλιο ποσού 10,989 εκατ. € για 43.204 άτομα.
 
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ