Κυ12052021

Last update11:29:17 AM

Greek English German Italian Russian
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Εκδηλώσεις Πολιτιστικές & Αθλητικές Εκδηλώσεις στο Ν. Μαγνησίας

Πολιτιστικές & Αθλητικές Εκδηλώσεις στο Ν. Μαγνησίας

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πραγματοποιούνται το επόμενο τετραήμερο, σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, στο Νομό Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 11/5/2018 μέχρι την Κυριακή 13/5/2018, το σωματείο «ΙΠΠΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν την «3η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση»,  που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, «οι διοργανώσεις και ειδικά οι Πανελλήνιες και οι Διεθνείς Ιππικές συναντήσεις θα αποτελέσουν για την πόλη του Βόλου ιδιαίτερη προβολή  καθόσον θα συγκεντρώσουν ιππείς, άλογα και αμαξάλογες από όλη την Ελλάδα εξαιτίας της πανελλήνιας συμμετοχής αλλά και από το άλλα κράτη. Η εκδήλωση έχει ως σκοπό την ανάπτυξη και την διάδοση του αθλήματος, την  διατήρηση της ιππικής παράδοσης και τη γνωριμία με το άθλημα της ιππασίας».

Από το Σάββατο 12 μέχρι την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 η «ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν την 13η Πανελλήνια Επίδειξη Αερομοντέλων, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Η Αεραθλητική Ένωση Μαγνησίας (Α.Ε.ΜΑ.) για 13η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει την μεγαλύτερη εκδήλωση αερομοντελιστών στην Ελλάδα. Η εκδήλωση εκτός των άλλων περιλαμβάνει και στατική έκθεση αερομοντέλων καθώς και πτητική επίδειξη. Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νομό μας από αθλητική και οικονομική άποψη, καθώς φέτος θα πάρουν μέρος και αερομοντελιστές από το εξωτερικό. Θα είναι μια πολλή καλή διαφήμιση για την περιοχή μας και τις ομορφιές της. Τέλος θα τονωθεί η τοπική αγορά

Στην εκδήλωση η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν και δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στους αθλητές.

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν την εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας, που θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας στο Βόλο. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μουσική – χορωδιακή συναυλία για να τιμήσουν τη γιορτή της Μητέρας. Η γιορτή της μητέρας είναι αφιερωμένη στη μητρότητα, στους μητρικούς δεσμούς και στην επιρροή των μητέρων στην κοινωνία.

Την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 η ΜΚΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας  διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο «Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία ως αρωγός στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό», που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπροσώπους φορέων Πολιτισμού και Αθλητισμού σε στελέχη ΟΤΑ και στο ευρύ κοινό. Στόχος της είναι όσοι το παρακολουθήσουν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, που ενδείκνυται για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους.

Παράλληλα την ίδια ημέρα ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας  διοργανώνουν την Γιορτή για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που θα πραγματοποιηθεί στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού.

 Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη «πρόκειται για μια γιορτή, με περιήγηση στα εκθέματα του Μουσείου και στη συνέχεια συναυλία με χορωδίες στον αύλειο χώρο του Παλαιού Γυμνασίου Αλμυρού έναντι του Μουσείου, αφιερωμένη στον «Α-θέατο κόσμο των γυναικών στην Αρχαιότητα». Η εκδήλωση έχει σκοπό  την ανάδειξη του πολιτιστικού, του αρχαιολογικού και  του περιβαλλοντικού τοπικού πλούτου, για τον οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πραγματοποιήσει μια σειρά έργων όλα αυτά τα χρόνια»