Κυ06262022

Last update08:38:09 PM

English
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Εκδηλώσεις 1ο Φεστιβάλ Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου / Γιατί στη Σκόπελο χτυπά η καρδιά του ρεμπέτικου

1ο Φεστιβάλ Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου / Γιατί στη Σκόπελο χτυπά η καρδιά του ρεμπέτικου

Ξεφυλλίζοντας το παρελθόν και παρακολουθώντας το παρόν, το Δ.Σ. παρατήρησε ότι στη Χώρα της Σκοπέλου,  το ρεμπέτικο χαρακτηρίζει τις συνήθειες και τα ακούσματα των κατοίκων  εδώ και μια 40 ετία περίπου. Τις χαρακτηρίζει δε σε τέτοιο βαθμό ώστε  η Σκόπελος να χαρακτηρίζεται ως «ρεμπετονήσι».

 Αποτέλεσμα αυτής της μουσικής παράδοσης είναι η εμφάνιση αξιόλογων καλλιτεχνών στο είδος με πανελλαδική αναγνώριση και καταξίωση.

Η Σκόπελος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κοιτίδα της ρεμπέτικης μουσικής, με ντόπιους  καλλιτέχνες  πολύ υψηλού επιπέδου αλλά και ως «φυτώριο» νεών μουσικών,  που ακολουθούν με θαυμασμό τους παλαιότερους.

 Το Δ.Σ. δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια σε αυτό το είδος της τοπικής παράδοσης και να αγνοήσει το έμψυχο δυναμικό του νησιού και την μεγάλη διάδοση της  στα παιδιά και τους νέους.

 Οι ντόπιοι μουσικοί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό γιατί χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν και έτσι με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε:

Το 1ο Φεστιβάλ «Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο»!!!!!!!!!!!.

Στις 16 Ιουλίου  θα γίνει αναφορά στο Σμυρνέικο και Πειραιώτικο Τραγούδι και  

στις 17 Ιουλίου στο Μεταπολεμικό Ρεμπέτικο και Λαικό Τραγούδι

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο παλιό λιμάνι της Σκοπέλου, κάτω από την «Παναγίτσα του Πύργου» , στο σήμα κατατεθέν του νησιού και ώρα 20:30. Θα πλαισιωθούν δε από αξιόλογους, γνωστούς καλλιτέχνες και ομιλητές.

Στόχος του Δ.Σ. είναι  να αναδείξει τους ντόπιους καλλιτέχνες και να δημιουργήσει ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού για τους λάτρεις του είδους. Να γίνει η Σκόπελος ένας πόλος έλξης των φίλων του ρεμπέτικου όπου θα επισκέπτονται τη γραφική Χώρα, για να απολαύσουν το μουσικό ταξίδι.

Το 1ο Φεστιβάλ «Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο» τελεί χορηγίας επικοινωνίας της ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ και Εφημερίδας ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

Θα προβληθεί διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ στην ΕΡΤ3 και θα μεταδωθεί Ραδιοφωνικό Σποτ και συνεντεύξεις στην ΕΡΤ3  και ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ.

 

Διοργανωτές, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου .

Συνδιοργανωτές : ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμος Σκοπέλου