Δε09242018

Last update06:03:28 PM

Greek English German Italian Russian
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας

Λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Με βάση τον χάρτη πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς όπως εκδόθηκε από την Γ.Γ.Π.Π. και που ισχύει για αύριο Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 

Περισσότερα...

Ανασφαλείς και καχύποπτοι οι Έλληνες

Ανασφάλεια, εσωστρέφεια και καχυποψία διακρίνουν τους Έλληνες πολίτες, βάσει μελέτης που παρουσιάζει μια πολυεπίπεδη εικόνα για τις αξίες που θεωρούμε σημαντικές ως λαός.

Περισσότερα...

Αύξηση 6,3% στο αεροδρόμιο Σκιάθου

Ικανοποιητική είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, αλλά και το σύνολο των αεροδρομίων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Fraport, η οποία μεταφράζεται σε αύξηση 6,3% μέχρι στιγμής και 2,5 εκατομμύρια επιβάτες, από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα.

Περισσότερα...

Ασφαλτικές εργασίες στο επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου - Γλώσσας

 
Τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ ξεκινούν στην Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστο.

Περισσότερα...

1.000 μόνιμες προσλήψεις στις περιφέρειες

Περισσότερες από χίλιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες της χώρας.

Περισσότερα...

Συνάντηση της Αντιπερ/ρχη Θεσσαλίας με τον Πρόξενο Τουρκίας

Συνάντηση γνωριμίας με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων είχε ο πρόξενος της Τουρκίας κ. Ορχάν Γιαλμάν Οκά, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στο Βόλο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούσαν τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Περισσότερα...

'Λουκέτο' στη Τράπεζα Πειραιώς στη Σκόπελο

Λόγω του προγράμματος μείωσης υπαλλήλων που έχουν σχεδιάσει οι τράπεζες εδώ και καιρό,

Περισσότερα...

Σκοπελίτες άφησαν εποχή στην ομογένεια

Συναισθήματα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης προκάλεσαν στη Σκόπελο,

Περισσότερα...

ΟΑΕΔ / Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Σε 841.481 ανήλθαν πανελλαδικά τον περασμένο Αύγουστο οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ΟΑΕΔ άνεργοι που αναζήτησαν εργασία, έναντι 827.854 τον Ιούλιο του 2018 (+ 1,65%) και 827.490 (+ 1,69%) τον Αύγουστο του 2017.

Περισσότερα...

Στο 70% η πληρότητα στα ξενοδοχεία

Με πληρότητα στα ξενοδοχεία που αγγίζει το 70%, αν και μπαίνουμε στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, η Σκιάθος διάγει τουριστικά έναν από τους καλύτερους αντίστοιχους μήνες των τελευταίων χρόνων.

Περισσότερα...

Έναρξη προπονητικής σεζόν MCL-CROSSLIFTING / Σκόπελος

Η ΠΡΟΝΗΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ MCL-crosslifting ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Περισσότερα...

Ο Δήμος Σκοπέλου στους φορείς υποδοχής ατόμων για παροχή κοινωφελούς εργασίας

Ο Δήμος Σκοπέλου, με αφορμή την έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους, γνωστοποιεί ότι  συγκαταλέγεται στους φορείς-υπηρεσίες (ΦΕΚ 2904/Β΄/13-09-2016) υποδοχής ατόμων για παροχή κοινωφελούς εργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα.

Περισσότερα...

Σουηδοί ψάχνουν εργαζόμενους στη Θεσσαλία

Επαναλαμβάνεται στις 23 Οκτωβρίου (9 π.μ. 15:00), στο ξενοδοχείο Διβάνη της Λάρισας, η “Σουηδική Εβδομάδα” με στόχο την εύρεση εργαζομένων από τη Θεσσαλία οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στη Σουηδία.

Περισσότερα...

Προωθούν την παράδοση οι γυναίκες των Σποράδων

Σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στη Σκιάθο, στο πλαίσιο της διατήρησης και διάσωσης του πολιτιστικού αποθέματος, παράδοσης και κληρονομιάς.

Περισσότερα...

Ξένοι επενδυτές ''σαρώνουν'' ακίνητα στη Σκόπελο

Το μπαρουτοκαπνισμένο μεν, αργοκίνητο δε επιβατικό- οχηματαγωγό “Πρωτεύς” έχει μόλις δέσει στο λιμάνι της Γλώσσας. Η μπουκαπόρτα ανοίγει και από τα βάθη του κλειστοφοβικού γκαράζ του, εξέρχονται οι επιβάτες των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών.

Περισσότερα...

Η Ανδρομάχη Σπύρου αναλαμβάνει την έναρξη του K-1 GYM στη Γλώσσα Σκοπέλου

Κάνε το παιδί σου ενεργό πολίτη και όχι θύμα αυτού του κόσμου! Νεο ξεκίνημα Κ-1 GYM για τα παιδιά του νησιού σε ανανεωμένο χώρο στην ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, με δυναμικά προγράμματα kick boxing και cross training / fitness !!!!!

Περισσότερα...

Σημείο αναφοράς το ''Κατσώνης''

Με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιείται σήμερα και αύριο διήμερο εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στη Σκιάθο, αφιερωμένο στην επέτειο της βύθισης του ιστορικού υποβρυχίου «Κατσώνης», το οποίο έδωσε στίγμα 75 χρόνια μετά τη βύθισή του.

Περισσότερα...

Περιφέρεια Θεσσαλίας / Ασφαλτικές εργασίες στους Δήμους:Ρήγα Φεραίου & Νοτίου Πηλίου

Τεχνικές – ασφαλτικές εργασίες και εργασίες νέας διαγράμμισης, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου, αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Περισσότερα...

ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στον πεσόντα Ανθυπασπιστή Νικόλαο Καπαδούκα

Σήμερα Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στον ιερό ναό Γέννησης της Θεοτόκου (Ελευθερώτρια) τελέσθηκε τρισάγιο για τον Ανθυπασπιστή Νικόλαο Καπαδούκα ο οποίος έπεσε υπέρ πατρίδος την 8η Αυγούστου 1974 από τουρκικά πυρά. Μετά από 54 χρόνια με ιδιαίτερη λαμπρότητα μεταφέρθηκαν τα οστά του ναύτη Νικολαόυ Καπαδούκα στη γενέτειρά του τη Γλώσσα Σκοπέλου.

Περισσότερα...

Επιτέλους....Ολοήμερο το Νηπιαγωγείο Γλώσσας

Ικανοποίηση ενός βασικού και αναγκαίου αιτήματος για την περιοχή της Γλώσσας με την απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα για να λειτουργεί ως ολοήμερο το Νηπιαγωγείο της Γλώσσας.

Περισσότερα...

Φάρος Σκοπέλου / Έμπρακτη η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας της Σκοπέλου

 

Ο σύλλογος "ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ" χρειάζεται την έμπρακτη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας της Σκοπέλου προκειμένου να συνεχίσει το έργο του, δλδ την υποστήριξη χρόνιων ασθενών και των οικογενειών τους.

Περισσότερα...

Ενημέρωση ενόψει έναρξης κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου στη Σκόπελο

Ενημέρωση ενόψει της επικείμενης έναρξης των  διαδικασιών  κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου στη Σκόπελο από την ανάδοχο Κοινοπραξία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο «Ξενία», με τον συντονισμό του  Δήμου Σκοπέλου.

Περισσότερα...

Σημάδια ανάκαμψης στην οικοδομή: 407 άδειες το πρώτο εξάμηνο στη Θεσσαλία

Μετά από μια δεκαετία ύφεσης  που η οικοδομή ήταν σε λήθαργο, πλέον φαίνεται ότι κινείται σε αναπτυξιακή τροχιά από το 2017 και παραμένει στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Περισσότερα...

Πρώτο κουδούνι με λίγα κενά στα σχολεία της Μαγνησίας

Με λιγότερα κενά σε σχέση με πέρυσι ξεκίνησε η εκπαιδευτική χρονιά στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για να δοθεί άμεση λύση όπου απαιτείται. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παρατηρούνται λίγα κενά σε θέσεις φιλολόγων κυρίως στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς επίσης και ξενόγλωσσων καθηγητών, τα οποία αναμένεται να καλυφθούν άμεσα.

Περισσότερα...

Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές για τους επαγγελματίες

Στα επίπεδα των εισφορών του 2017 θα επιστρέψουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες με τις ελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. 

Περισσότερα...

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Σκιαθίτη λόγιο Επιφάνιο Δημητριάδη

Το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο σπουδαίο Σκιαθίτη λόγιο Επιφάνιο Στεφάνου Δημητριάδη.

Περισσότερα...

''Ανοίγουν'' 3.119 θέσεις εργασίας μέσα στον Σεπτέμβριο σε Δημόσιο και Δήμους

Το Δημόσιο συνεχίζει με μπαράζ στις προσλήψεις. Οι Δήμοι “ανοίγουν” τις περισσότερες θέσεις. Οι 3.119 θέσεις που ανοίγουν ωστόσο άμεσα, μέσα στον Σεπτέμβριο, είναι εποχικές και οι εργαζόμενοι θα βρουν δουλειά για ορισμένους μήνες.

Περισσότερα...

Ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς στη Γλώσσα

Σήμερα 11/09, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον Πατήρ Αλέξιο στο προαύλιο του Γυμνασίου - Λυκείου Γλώσσας,

Περισσότερα...

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο ''Πεπαρήθειο'' Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου

Σήμερα Τρίτη 11/09 στις 10:00 πμ πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμόςγια την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο ''Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου'',

Περισσότερα...

Κοινωφελής εργασία / Προσωρινά αποτελέσματα για 30.333 θέσεις

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε δήμους, περιφέρειες και κέντρα κοινωνικής πρόνοιας», για 30.333 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Περισσότερα...

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Γλώσσα

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9.30 πμ,

Περισσότερα...

Ξεκινούν αύριο τα σχολεία

Σε ετοιμότητα θα είναι τα σχολεία της χώρας αύριο, Τρίτη, για να υποδεχθούν τους μαθητές τους. Τέρμα, λοιπόν, το διάλειμμα για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, τα… κεφάλια μέσα.

Περισσότερα...

Καπνιστές / Μεγαλύτερος ο κίνδυνος άνοιας, Αλτσχάιμερ

Αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ και άνοια αργότερα στη ζωή τους παρουσιάζουν οι άνδρες που καπνίζουν επί χρόνια, σύμφωνα με νέα νοτιοκορεατική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Σκιάθος / Μοίρασαν παππούτσια σε παιδιά

Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, μοίρασαν 39 ζευγάρια παπούτσια σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ηλικίας 3 έως 18 ετών.

Περισσότερα...

Επιστροφή στο σχολείο με διαμαρτυρίες στη Σκόπελο

Επιστροφή στο σχολείο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με διαμαρτυρίες για τον σύλλογο εκπαιδευτικών  στο Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο Σκοπέλου. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται με έγγραφά τους προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τη χαμηλή μοριοδότησή τους παρά τις αντιξοότητες κάτω από τις οποίες καλούνται να υπηρετήσουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Εκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Την πρωτοβουλία για παροχή έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που πρόκειται να στελεχώσουν τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2018-2019, αποφάσισαν να επαναλάβουν το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Το μέτρο αφορά και στους εκπαιδευτικούς που θα ταξιδέψουν στα νησιά των Βορείων Σποράδων για το πρώτο σχολικό κουδούνι.

Περισσότερα...

Δελτίο τύπου του Πολιτιστικού & Εξωραιστικού Συλλόγου Γλώσσας

Το  “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΛΩΣΣΑ 2018” ήταν ο στόχος του Πολιτιστικού  & Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας Σκοπέλου.  

Περισσότερα...

''ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΠΟΡΑΔΩΝ'' : ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ Κο ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Η υποστήριξη σε θέματα γυναικολογίας και χειρουργικής – μαιευτικής.από τον συνεργάτη Μαιευτήρα Γυναικολόγο κο Μ.Λασκαρίδη, συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο !!!.

Περισσότερα...

Ο ''βασιλιάς'' του υφάσματος στη Σκιάθο

Πλήθος γνωστών ονομάτων του επιχειρείν, της πολιτικής και του καλλιτεχνικού χώρου, με διεθνή εμβέλεια, βρέθηκαν το φετινό καλοκαίρι στη Σκιάθο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον πήχη της τουριστικής κίνησης.

Περισσότερα...

Υποχρεωτική ασφάλιση και για ΙΧ σε ακινησία

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποφαίνεται ότι η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική ακόμη και σε περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι σε ακινησία και ο κάτοχός του δεν σκοπεύει να το κυκλοφορήσει.

Περισσότερα...

''Ανοίγουν'' 4 ναυάγια στην Αλόννησο

Επισκέψιμα για τους λάτρεις των καταδύσεων καθίστανται τέσσερα ναυάγια στην περιοχή της Αλοννήσου. 

Περισσότερα...

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί / Οι νέοι πίνακες με τις προσλήψεις

Νέους πίνακες με τα αποτελέσματα για τις προσλήψεις των αναπληρωτών για το φετινό εκπαιδευτικό έτος, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα...

ΟΑΕΔ / Επιδοτεί 25.500 θέσεις απασχόλησης

Τρία νέα προγράμματα για την επιδότηση απασχόλησης 25.500 ανέργων, αλλά και ήδη απασχολουμένων σε προγράμματα, αναμένεται να υλοποιήσει το αμέσως επόμενο δίμηνο ο ΟΑΕΔ.

Περισσότερα...

Μελέτη για απώλειες νερού στην Αλόννησο

 
Στην εκπόνηση γεωτεχνικής έρευνας – μελέτης για τις απώλειες νερού στη λιμνοδεξαμενή Αλοννήσου θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή του νησιού.

Περισσότερα...

Δεν πτοείται

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος επισημαίνει ότι είναι πολλά τα αιτήματα του νησιού που πρέπει να ικανοποιηθούν, με κορυφαία την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για τους μαθητές.

Περισσότερα...

10 απόφοιτοι του ΓΕΛ Σκοπέλου πέτυχαν στις Πανελλήνιες

Δέκα απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ - Ξεκινούν τα δρομολόγια των πλοίων

Το τέλος της απεργίας που ταλαιπώρησε για 1,5 ημέρα τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών αποφάσισε το μεσημέρι της Τρίτης η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Περισσότερα...

Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά

 
Για χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες στα ελληνικά νησιά λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτικών που κρατά δεμένα τα λιμάνια για δεύτερο 24ωρο κάνει λόγο σε δημοσίευμά του η βρετανική εφημερίδα Independent.

Περισσότερα...

Νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ – Παραλύουν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Άλλη μια 24ωρη απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με τα πλοία να μένουν δεμένα και αύριο Τρίτη (04/09).

Περισσότερα...

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΓΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018 πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωαννου του Ρώσσου στο Βασιλικό Χαλκίδος, με αφορμή την επέτειο της αγιοφανείας του Οσίου στην δεκαετία του 1960.

Περισσότερα...

Εκδήλωση μνήμης στον Ανθυπασπιστή Νικόλαο Καπαδούκα

 
 
Εκδήλωση μνήμης για τον ανθυπασπιστή Νικόλαο Καπαδούκα που έπεσε υπέρ της πατρίδος την 8η Αυγούστου 1964 στην Κύπρο από τουρκικά πυρά θα πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου.

Περισσότερα...

Πολύωρη ταλαιπωρία για επιβάτες στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Ακυρώθηκε προχθές η πτήση της Condor από Σκιάθο για Μόναχο - Επρόκειτο να ταξιδέψουν χθες το βράδυ

Περισσότερα...

Απευθείας ανάθεση για απεντόμωση δημοτικών κτιρίων

Σε απευθείας ανάθεση για την απεντόμωση - μυοκτονία δημοτικών κτιρίων προχώρησε η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου.

Περισσότερα...

Νεκρό δελφίνι βρέθηκε στην Αλόννησο

Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε χθες στην Αλόννησο.

Περισσότερα...

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

Τη Δευτέρα η έναρξη υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ έτους κατάρτισης 2018-2019.

Περισσότερα...

Φθινοπωρινά δρομολόγια για το ''Εξπρές Σκιάθος''

Τροποποιούνται τα δρομολόγια του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σκιάθος», για το Φθινόπωρο και η εταιρία ανακοίνωσε νέα δρομολόγια που θα ισχύουν για το διάστημα από 3 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018.

Περισσότερα...

Μαγνησία / Περίπου 200 τα κενά εκπαιδευτικών

Τα 200 πλησιάζουν τα κενά στα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας πριν καν ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, οπότε, ως είθισται από το παρελθόν, προκύπτουν διάφορες μακροχρόνιες άδειες που σημαίνει ότι θα χρειαστούν και άλλοι εκπαιδευτικοί.

Περισσότερα...

Σε τροχιά υλοποίησης το Κλειστό Γυμναστήριο της Αλοννήσου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η αποπεράτωση του υπογείου χώρου και η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστήριο Αλοννήσου. Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 260.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Περισσότερα...

Μετά την Ύδρα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Σκόπελο και Τήνο

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα ηλεκτροδότησης εν μέσω τουριστικής περιόδου είτε αυτά οφείλονται σε βλάβες του συστήματος είτε σε βλάβες λόγω κακοκαιρίας.

Περισσότερα...

Θρίλερ με τουρίστες που αγνοούνται στη Σκόπελο - Έρευνες για τον εντοπισμό τους

Θρίλερ στη Σκόπελο με δύο τουρίστες, οι οποίοι αγνοούνται μετά από μηχανική βλάβη σε φουσκωτό σκάφος αναψυχής με όνομα «Τζούλια».

Περισσότερα...

Φινάλε του 6ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ''Διαμαντής Παλαιολόγος''

Με εντυπωσιακό τρόπο 'έκλεισε' χθες 27/08 το τριήμερο του 6ου φεστιβάλ Παρασιακών Χορών ''Διαμαντής Παλαιολόγος'' που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική ''ΠΛΕΓΜΑ''.

Περισσότερα...

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο Ε/Γ - Ο/Γ 'Πρωτεύς'

Η μηχανική βλάβη στο Ε/Γ - Ο/Γ 'Πρωτεύς' αποκαταστάθηκε πριν λίγη ώρα,

Περισσότερα...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ - Ο/Γ 'Πρωτεύς'

Ανεκτέλεστο θα παραμείνει το σημερινό δρομολόγιο  του 'Πρωτεύς'  προς Μαντούδι Ευβοίας λόγω μηχανικής βλάβης.

Περισσότερα...

ΕΜΥ: Διήμερο με βροχές και καταιγίδες

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού το επόμενο διήμερο προειδοποιεί η ΕΜΥ. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Περισσότερα...

Εντυπωσιακή η 2η μέρα του 6ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ''Διαμαντής Παλαιολόγος''

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει για 6η χρονιά η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία 'ΠΛΕΓΜΑ'.

Περισσότερα...

Περιήγηση στις ωραιότερες παραλίες σε Πήλιο και Σποράδες (εικόνες)

Εντυπωσιακό αφιέρωμα στις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας «φιλοξενείται» στο διαδικτυακό hellas beach.gr, στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις παραλίες της Μαγνησίας, που διακρίνονται για την ομορφιά του τοπίου και προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών τουριστών, Ελλήνων και ξένων.

Περισσότερα...

Διακομιδή τριών ασθενών από τη Σκόπελο στο Βόλο

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκαν, τις απογευματινές ώρες χθες, από το λιμάνι του Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ’’ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ’’ Ν.Π. 10001, τρεις άνδρες, ηλικίας 32, 77 και 78 αντίστοιχα, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Περισσότερα...

Ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τις Βόρειες Σποράδες προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στην εξαγγελία της εφαρμογής του «εργαλείου» της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) στα νησιά των Βορείων Σποράδων προχώρησε κατά την επίσκεψή του το πρωί της Παρασκευής στο δημαρχείο Σκοπέλου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Περισσότερα...

Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να επενδύσουν στις Σποράδες

Ενδιαφέροντα δεδομένα προκύπτουν για τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο πεδίο των επενδύσεων, καθώς μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προσβλέπουν στην κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Σε μια περίοδο κατά την οποία εν δυνάμει αγοραστές από Νότια Αφρική και Καναδά, ακόμη και από τα Αραβικά Εμιράτα, όπως είχε γράψει πρόσφατα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στρέφουν το βλέμμα στα νησιά, διερευνώντας τις προτάσεις που ανταποκρίνονται στο οικονομικό status και τις προσδοκίες τους, οι επενδυτικές προοπτικές παραμένουν υψηλές.

Περισσότερα...

Επίδομα ενοικίου / ανακοινώθηκαν τα κριτήρια

Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια που καθορίζουν τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος στέγασης σε πάνω από 500.000 ωφελούμενα νοικοκυριά.

Περισσότερα...

Οι διακοπές της Δέσποινας Βανδή στη Σκόπελο με τη Μπέτυ Μαγγίρα

Ένα διάλειμμα για διακοπές από την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία τους κάνουν οι πρωταγωνιστές του Mamma Mia και απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Το επιτυχημένο μιούζικαλ του καλοκαιριού με την Δέσποινα Βανδή στο ρόλο της Ντόνα, που «γύρισε» όλη την Ελλάδα κάνει ένα μικρό καλοκαιρινό διάλειμμα, πριν φύγει για Κύπρο και μετά για Αθήνα και όλοι οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να κάνουν μίνι διακοπές.

Περισσότερα...

3 σύγχρονες χορογράφοι από τη Μεσόγειο στο Κάστρο Μονεμβασίας

Σε ένα μέρος όπου το κάλλος συναντά την ιστορία, στο επιβλητικό Κάστρο Μονεμβασίας, στις 8 και 15 Σεπτεμβρίου ο Mεσογειακός οργανισμός BetweentheSeas σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη θα συστήσει στο ελληνικό κοινό τρεις σύγχρονες, βραβευμένες χορογράφους από τη Μεσόγειο.

Περισσότερα...

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρικτής των εκδηλώσεων στη Μαγνησία

6ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» στη Σκόπελο, 8ο Αντάμωμα των Φίλων της Παράδοσης» στον Ριζόμυλο και Συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από τις 24 μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Περισσότερα...

Ευχαριστήριες επιστολές του Δημάρχου Σκοπέλου

Ευχαριστήριες επιστολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, με αφορμή την πρόσφατη ένταξη  δύο έργων ύδρευσης και αποχέτευσης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»,  απέστειλε ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης.

Περισσότερα...

Σοβαρό ατύχημα με 12χρονο στη Σκιάθο

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη Σκιάθο, καθώς ένα 12χρονο παιδί τραυματίστηκε από τα αέρια αεροσκάφους που απογειωνόταν.

Περισσότερα...

Στη Σκόπελο Ντέμης Νικολαίδης - Δέσποινα Βανδή

Τη Σκόπελο διάλεξαν για ολιγοήμερες διακοπές ο Ντέμης Νικολάιδης και η Δέσποινα Βανδή.

Περισσότερα...

Ρημάζει... ολοκαίνουριο σχολικό κτίριο στο Πατητήρι Αλοννήσου

Εντάχθηκε μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ΕΣΠΑ το 2014, ολοκληρώθηκε κι όμως από πέρυσι ρημάζει αναξιοποίητο… Ο λόγος για το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου που φαίνεται ότι δεν θα λειτουργήσει ούτε τη νέα σχολική χρονιά, καθώς ούτε η ΔΕΗ έχει προχωρήσει στη σύνδεση του κτιρίου με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, ούτε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) έχει αποστείλει τον απαραίτητο εξοπλισμό!

Περισσότερα...

Πρωτιά των Ελλήνων εφοπλιστών

Κυριαρχούν στις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων πλοίων οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι είναι πρώτοι τόσο στις αγορές όσο και στις πωλήσεις.

Περισσότερα...

ΟΑΕΔ / Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Σε 827.854 άτομα ανήλθε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων (αναζητούντων εργασία) τον Ιούλιο του 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τον Ιούνιο, οπότε οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν συνολικά 805.231.

Περισσότερα...

Μέχρι και 1.000€ πρόστιμο αν πάρεις βότσαλα απο την παραλία Λαλάρια στη Σκιάθο

«Πάρτε φωτογραφίες, όχι βότσαλα» προτρέπουν τους τουρίστες, που επισκέπτονται την παραλία Λαλάρια στη Σκιάθο, μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, που βλέπουν να αλλοιώνεται η εικόνα της γραφικής παραλίας με την αφαίρεση των χαρακτηριστικών βότσαλων.

Περισσότερα...

Το γλέντι συνεχίστηκε για 2η συνεχόμενη μέρα από το Ματθαίο Γιαννούλη

Ο Ματθαιος Γιαννουλης  παρευθηκε εχθές  με την παρεα του

Περισσότερα...

'Βούλιαξαν' οι Β. Σποράδες από εκδρομείς

Περισσότεροι από 5.400 επιβάτες ταξίδεψαν για τις Βόρειες Σποράδες στο διάστημα από τις 11 μέχρι και τις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, που εξασφάλισε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Δημάρχου Αλοννήσου

Έφυγε σήμερα το μεσημέρι, μετά από πολύμηνη και άνιση μάχη με την επάρατο, σε ηλικία 57 ετών, η Ζωή Βαφίνη – Τσίτσα, σύζυγος του δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη.

Περισσότερα...

Α.Μ.Κ.Ε Πλέγμα / Ζωγραφίζουμε τα πιάτα της γιαγιάς μας

Στα πλαίσια των προφετιβαλικών εκδηλώσεων του 6ου Φεστιβάλ Παραδοσακών Χορών, Διαμαντής Παλαιολόγος το Κέντρο Μελετών Νήσου Σκοπέλου και η η άμκε ΠΛΕΓΜΑ συμπραττουν με την δημιουργία ενός worskhop για παιδιά με τίτλο: "Ζωγραφίζουμε τα πιάτα της γιαγιάς μας …” στο Ιστορικό Μουσείο Σκοπέλου (οικία Νιρβάνα). 

Περισσότερα...

Ο Ματθαίος Γιαννούλης ξεσήκωσε το Λουτράκι Γλώσσας Σκοπέλου

Μία βραδιά γεμάτη κέφι και χορό απόλαυσαν χθες 15 Αυγούστου Ανήμερα της Παναγίας όσοι παρευρέθησαν στο Beach Bar Glistra.

Περισσότερα...

Vigla - Cafe / Λουτράκι Γλώσσας Σκοπέλου

Στο πιο δημοφιλες καφε-bistrot θα σε στειλουμε... 

Περισσότερα...

Φώκια στη παραλία Γλυφονέρι / Σκόπελος

Φώκια βρέθηκε σήμερα πρωί στη παραλία ''Γλυφονέρι'' στη Σκόπελο.

Περισσότερα...