Τρ09212021

Last update07:53:39 PM

Greek English German Italian Russian
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης στο νησί της Σκοπέλου

Ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης στο νησί της Σκοπέλου

Ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για δασικές εκτάσεις αποκτά ο Δήμος Σκοπέλου, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 52.204 ευρώ με χρηματοδότηση από το Leader- Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 
Το σύστημα θα αξιοποιεί την εικόνα από τις κάμερες επιτήρησης για να ανιχνεύει έγκαιρα καπνό η φλόγα και στην συνέχεια θα ειδοποιείται το κέντρο ελέγχου και οι αρμόδιες υπηρεσίες.
 
Οι θέσεις όπου θα εγκατασταθούν οι κάμερες επιτήρησης είναι στις περιοχές Παλούκι, Αη Γιάννης, Σκληρή, Αγία Τριάδα, Γλώσσα, θέση κεραίες ΟΤΕ.
 
Το σύστημα θα βασίζεται στη χρήση εμπορικών δικτυακών καμερών και θα μπορεί να ενσωματωθεί και σε υπάρχοντα συστήματα τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος, εφόσον πληρούν της προϋποθέσεις των οπτικών αισθητήρων και μπορούν να δώσουν ψηφιακό σήμα.
 
Η εικόνα από την κάθε εγκατεστημένη κάμερα θα μεταφέρεται σε ένα τοπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος θα πραγματοποιεί άμεση ανάλυσή της με αλγόριθμους εντοπισμού καπνού και φλόγας.
 
Σε περίπτωση εντοπισμού θα αποστέλλεται ειδοποίηση στο διαχειριστή του συστήματος με όποιο τρόπο της έχει ζητήσει, sms, e-mail, μήνυμα σε άλλο πληροφοριακό σύστημα κ.λπ.
 
Μαζί με την ειδοποίηση θα αποστέλλεται και εικόνα από την περιοχή ώστε να γίνεται άμεση αξιολόγηση και οπτική επαλήθευση του συναγερμού (αληθής ή εσφαλμένος), και να αποφασίζεται η κρισιμότητα της κατάστασης.
 
Στη συνέχεια θα αποστέλλονται οι συντεταγμένες της περιοχής του συναγερμού, κατά προσέγγιση, που θα υπολογίζονται αυτόματα από το σύστημα. Οι ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται μέσω των δικτύων που είναι διαθέσιμα στην περιοχή, ενώ το σύστημα θα αποτελείται από υποσύστημα ανίχνευσης, με μέρη εγκατεστημένα σε σημεία της περιοχής πυρανίχνευσης, και ένα κεντρικό υποσύστημα διαχείρισης.