Πε10282021

Last update07:17:49 PM

Greek English German Italian Russian
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής αποδεικνύεται με τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και την Αττική ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο που αξιοποιείται σε βάρος όποιου αγωνίζεται.

Η ανιστόρητη "θεωρία των δυο άκρων" που αναπαράγουν επίσημα χείλη, οι απαράδεκτοι συμψηφισμοί που επιχειρούν να εξισώσουν τους θύτες με τα θύματα, είναι "βούτυρο στο ψωμί" των φασιστοειδών. Είναι αυτή η θεωρία που οπλίζει το δολοφονικό χέρι των φασιστικών ομάδων.

Κανείς δεν μπορεί να μένει θεατής!

Προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα:

 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών στοιχείων ενάντια σε μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους. Συνολικά την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών η οποία επεκτάθηκε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και στην πλατεία Ν. Ηρακλείου στην Αττική εναντίον αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Τα πρωτοφανή γεγονότα μετατροπής του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο φασιστικών εγκληματικών συμμοριών και οι δολοφονικές επιθέσεις υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας για να ηττηθεί η ναζιστική ιδεολογία και πρακτική δεν ολοκληρώθηκε με την επιβεβλημένη καταδίκη της ΧΑ στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων σηκώνουν κεφάλι, τρομοκρατούν, επιτίθενται, τραυματίζουν.

Καλούμε τους νέους, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, συνολικά τον λαό, στις γειτονιές του δήμου μας αλλά και σε όλη τη χώρα, να μη δείξουν καμιά απολύτως ανοχή και να απομονώσουν την εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζιστών, όποιο προκάλυμμα κι αν χρησιμοποιούν αυτοί.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση αυτών των φασιστικών ομάδων που θέλουν να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα, γενικότερα όποιον ορθώνει ανάστημα απέναντί τους, να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι των προαναφερθεισών δολοφονικών επιθέσεων».

 

 

                                           Σκόπελος, 08/10/2021