Τρ09262023

Last update09:51:02 AM

English
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου / Με μάσκα και διάρκεια 60 λεπτών

Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου / Με μάσκα και διάρκεια 60 λεπτών

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών αποσαφηνίζεται το θέμα της διεξαγωγής των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου 2021 σε ολόκληρη την χώρα. 
 
Το Υπουργείο προέβη στην συγκεκριμένη ανακοίνωση μετά την σύγχυση που δημιούργησε μια ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τις παρελάσεις στην Θεσσαλονίκη, επικαλούμενη το ΥΠΕΣ, αναφέροντας πως στη συμπρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία δεν θα υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά.
 
Σημειώνεται πως η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική για όλους, για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς της πανδημίας στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.
 
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει: 
 
"Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021", αναφέρει σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.
 
"Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.
 
Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας", καταλήγει η ανακοίνωση.