Τε08102022

Last update07:06:26 PM

English
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Να λυθεί τώρα το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών απο Γλώσα και Κλήμα στη Σκόπελο, με ευθύνη της περιφέρειας Θεσσαλίας

Να λυθεί τώρα το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών απο Γλώσα και Κλήμα στη Σκόπελο, με ευθύνη της περιφέρειας Θεσσαλίας

Σοβαρό ζήτημα με τη μεταφορά των μαθητών του ΕΠΑΛ Σκοπέλου που κατοικούν σε Γλώσσα και Νέο Κλήμα (30 και 20 χλμ. περίπου από την πόλη της Σκοπέλου) έχει προκύψει εξ’ αιτίας του γεγονότος ότι έχει αποβεί άγονος ο σχετικός διαγωνισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς οι τιμές που ορίσθηκαν είναι ασύμφορες για τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες αυτοκινητιστές.

Οι μαθητές, που πριν λίγο διάστημα ανέδειξαν το πρόβλημα προχωρώντας σε κινητοποιήσεις, αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όπως φυσικά και οι οικογένειές τους μέσα σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας και απογειωμένων τιμών στα καύσιμα, για να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Ορισμένοι από τους μαθητές μάλιστα, εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, χρεώνονται με απουσίες, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε απώλεια της σχολικής χρονιάς.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, καλούμε την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, αυξάνοντας τα σχετικά κονδύλια και ταυτόχρονα να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας να διαγραφούν οι ώρες απουσίες που έχουν χρεωθεί οι μαθητές γιατί δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν προς το σχολείο τους.

30/10/2021