Κυ06262022

Last update08:38:09 PM

English
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Στη Βουλή από το ΚΙΝΑΛ η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στη Σκόπελο

Στη Βουλή από το ΚΙΝΑΛ η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στη Σκόπελο

Ερώτηση σχετικά με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων που προκαλεί ανασφάλεια στους κατοίκους των Βορείων Σποράδων μετά και το περιστατικό με ηλικιωμένο καρδιοπαθή που συνέβη στη Σκόπελο στις 17 Μαρτίου κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Τόνια Αντωνίου και Γιώργος Φραγγίδης.
 
Η ερώτηση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ ήρθε και μετά το περιστατικό που ανέδειξε τα Gegonota.news όταν μια κάτοικος της Σκοπέλου τηλεφώνησε στο Κέντρο Υγείας του νησιού και ζήτησε ασθενοφόρο προκειμένου να διακομιστεί ο πατέρας της ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Ωστόσο, εκείνη την ώρα δεν υπήρχε οδηγός στο Κέντρο Υγείας ενώ της συνέστησαν να τον μεταφέρει η ίδια με τη συνδρομή γειτόνων.
 
“Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους κατοίκους του νησιού έχουν διατεθεί 3 τρία ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου ωστόσο δεν υπάρχει ικανός αριθμός οδηγών για να καλύψουν όλες τις βάρδιες. Μάλιστα το ένα από αυτά, που σύμφωνα με δημοσιεύματα φαίνεται ότι αγοράστηκε προσφάτως με δωρεές, είναι μικρού όγκου για να εξυπηρετεί τα στενά της Χώρας της Σκοπέλου. Επιπρόσθετα σε παλαιότερα δημοσιεύματα σε περιστατικό στο οποίο ασθενής στην Αλόννησο, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό και κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στον Βόλο, ελλείψει οδηγού, επιστρατεύτηκε ο Δήμαρχος για να οδηγήσει το ασθενοφόρο” αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ οι οποίοι ζητούν να μάθουν από τον υπουργό Υγείας αν υπάρχει ο ανάλογος αριθμός οδηγών αλλά και ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση όλων των βαρδιών λειτουργίας των δομών υγείας των νησιών καθώς και τις ενέργειες στις οποίες αναμένεται να προβεί για την κάλυψη των κενών ώστε οι κάτοικοι των Σποράδων να μη νιώθουν εγκαταλελειμμένοι στις έκτακτες καταστάσεις υγείας.
 
 
gegonota.news