Κυ06262022

Last update08:38:09 PM

English
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας ΔΑΣ - ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ / ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΔΑΣ - ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ / ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας ενώνει τη φωνή της με τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα που ετοιμάζονται να δώσουν μια αποφασιστική απάντηση στις 6 Απρίλη σε όσους τσαλαπατούν τις ζωές μας. Φτάνει πια! Οι εργαζόμενοι στους Δήμους τους είδαμε και τους νιώσαμε στο πετσί μας όλους, όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις στηρίζουν. Από τη μέρα που γεννηθήκαμε το μόνο που μας λένε είναι σκύψτε το κεφάλι και βάλτε πλάτη. Αρκετά τους ανεχτήκαμε και αυτούς και τις πολιτικές τους! Απαιτούμε τώρα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

            Οι μισθοί μας πετσοκόπηκαν βάρβαρα την τελευταία δεκαετία και εξαερώνονται από την ακρίβεια, τα χαράτσια και τη φορολογία. Πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι τι θα αποφύγουμε να ψωνίσουμε. Περιορίζουμε τη θέρμανση για να μην ξεφύγουμε από τα προκαθορισμένα έξοδα μας. Πληρώνουμε το λογαριασμό του ρεύματος ή βάζουμε βενζίνη και «παθαίνουμε εγκεφαλικό». Η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και τα ανύπαρκτα μέτρα Υγείας & Ασφάλειας κάνουν την εργασία μας ακόμα μεγαλύτερο βάσανο.

            Η επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει τέλος! Μετά την εξαγγελία πετσοκόμματος του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, προχωράει στην απόλυση χιλιάδων συναδέλφων. Καθιστά υποχρεωτική την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους και τις περιφέρειες, μέσω της οικονομικής επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους. Η κυβέρνηση δίνει άλλο ένα «εργαλείο» στα χέρια των δημάρχων και των περιφερειαρχών ώστε να τσακίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο, θα απολύεται όποιος συνάδελφος κλείνει 24 μήνες εργασίας.

            Την ίδια ώρα τα τύμπανα του πολέμου ήχησαν για μια ακόμα φορά στη γειτονιά μας. Αυτοί που μας υποσχέθηκαν έναν κόσμο δίχως πολέμους, μας λένε σήμερα να συνταχτούμε με την μια από τις πλευρές στον άδικο πόλεμο και ρίχνουν λάδι στην φωτιά στέλνοντας πολεμικά εφόδια στην Ουκρανία. Πρόκειται για τους ίδιους – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντάμα - που «έσπειραν» βάσεις και εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ σε όλη την Ελλάδα, μαζί και στο Στεφανοβίκειο, μετατρέποντας τη χώρα σε πολεμικό στόχο. Ο δικός μας καθημερινός πόλεμος είναι απέναντι σε όλους αυτούς. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με την ταξική πάλη των λαών.

Στις 6 Απρίλη να μη δουλέψει ούτε ένας συνάδελφος!

Διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.

Καμιά μείωση στο επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ένταξη στο  καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους και τη Περιφέρεια.  Καμιά απόλυση εργαζομένου. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στην Καθαριότητα και το Πράσινο, στα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία, στις κοινωνικές δομές, στους παιδικούς σταθμούς, σε όλες τις υπηρεσίες.

Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών λαϊκών νοικοκυριών.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα  είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Άμεση απεμπλοκή από κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Καμία αποστολή στρατιωτικής βοήθειας. Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις και οι εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.

 

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί τους συναδέλφους σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 6 του Απρίλη. Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις – στο Βόλο στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10:30 π.μ. και στις συγκεντρώσεις στους άλλους Δήμους της Μαγνησίας.

 

Βόλος, 31/3/2022