Τρ04162024

Last update01:46:20 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε Υπηρεσίες της Σκοπέλου

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε Υπηρεσίες της Σκοπέλου

Περιοδεία σε Υπηρεσίες της Σκοπέλου πραγματοποίησε την Τρίτη 12/04/2022  κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον Απόστολο Νάνο, μέλος του Τομεακού Γραφείου Μαγνησίας και περιφερειακό σύμβουλο, τον Γιώργο Γούλα, γραμματέα της ΚΟΒ Σκοπέλου, και τον Γιώργο Αναγνώστου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου.

Μετά την επιτυχημένη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Καφενείο, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι θέσεις του Κόμματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και για τις πολιτικές εξελίξεις, τα στελέχη του ΚΚΕ ενημερώθηκαν και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν νευραλγικές υπηρεσίες του νησιού εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ).

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το δραματικά υποστελεχωμένο και με τεράστια προβλήματα στις κτιριακές υποδομές Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου διανεμήθηκε υλικό για τις θέσεις του Κόμματος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και την πανδημία. Σε σύντομη συνομιλία με τη γιατρό κ. Σαλακίδου έγινε αναφορά στην ανάγκη πλήρους στελέχωσης με ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, ακτινολόγο, οδηγό ασθενοφόρου, τη μονιμοποίηση των επικουρικών και την αποκατάσταση του κτιρίου, ανανέωσης εξοπλισμού, προμήθειας υπερηχοτομογράφου και τονίστηκε η προσπάθεια που καταβάλλει το Κόμμα για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για τη διεκδίκηση σύγχρονης και αναβαθμισμένης, δημόσιας και δωρεάν για όλους ΠΦΥ.

Κατόπιν το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου, όπου ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τον Διοικητή-Αντιπύραρχο ΠΣ κ. Καραμήντζα και τα στελέχη για τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, ενόψει μάλιστα της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου,  τα οποία το ΚΚΕ ιεραρχεί ως πρώτα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας. Από την ενημέρωση προέκυψε η ανάγκη ενίσχυσης με νέα οχήματα, επίλυσης των προβλημάτων στέγασης του εποχικού κλιμακίου Γλώσσας, κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και αποκατάστασης κρουνών, βατότητας του δασικού οδικού δικτύου κλπ, που το Κόμμα θα αναδείξει συμβάλλοντας στον αγώνα και των ίδιων των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Τέλος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή-Αντιπλοίαρχο ΛΣ κ. Γκάρα. Στη συζήτηση που ακολούθησε, από πλευράς των στελεχών του ΚΚΕ τονίστηκε η θέση του Κόμματος για απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, καμιά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στους σχεδιασμούς των αμερικανονατοικών. Επίσης έγινε αναφορά στην ερώτηση που κατέθεσε το  Κόμμα στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο για τα προβλήματα των υπηρετούντων στις λιμενικές υπηρεσίες των Σποράδων, ενώ καταγγέλθηκε η ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ στα συνδικαλιστικά των Λιμενικών. Από τη συζήτηση αναδείχθηκε και το πρόβλημα της ενίσχυσης με έμψυχο δυναμικό και μέσα  του Λιμενικού Τμήματος Σκοπέλου ενόψει και του καλοκαιριού, καθώς έχει στην αρμοδιότητά του τρία λιμάνια, αλλά και την κάλυψη του πλωτού ασθενοφόρου, ενώ ουδεμία απάντηση έχει δοθεί από την κυβέρνηση και για τη διοικητική του αναβάθμιση.

 

 

 

                                                                  Σκόπελος,   13 -04-2022