Τρ09262023

Last update09:51:02 AM

English
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου Σκοπέλου

Ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου Σκοπέλου

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση η προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του δημαρχείου Σκοπέλου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 490.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.
 
Το έργο προβλέπει μεταξύ άλλων αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων δηλαδή των υαλοστασίων και των θυρών του κτηρίου με ενεργειακά κουφώματα, θερμομόνωση του κελύφους, δηλαδή εξωτερική θερμομόνωση των τοιχοποιών του και μόνωση της οροφής του κτηρίου κάτω από τη μη θερμαινόμενη στέγη του. Επίσης προβλέπεται αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων, καθώς επίσης και του εξοπλισμού του δικτύου θέρμανσης, τοποθέτηση διάταξης αντιστάθμιση ισχύος στα λεβητοστάσια και μόνωση των σωληνώσεων του δικτύου θέρμανσης.
 
«Προχωράμε στον εκσυγχρονισμό του κτιρίου του Δημαρχείου Σκοπέλου. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας, με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο και την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων. Η σωστή διαχείριση του ΕΣΠΑ, σε μια δύσκολη εποχή για την οικονομία και την κοινωνία, οδηγεί σε έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν προστιθέμενη αξία στην τοπική, πραγματική οικονομία», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός.