Πα03292024

Last update01:48:19 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Διαχειρίσιμη η κατάσταση στη Μαγνησία από την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα"

Διαχειρίσιμη η κατάσταση στη Μαγνησία από την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα"

Διαχειρίσιμη κρίνεται, για την ώρα, η κατάσταση σε όλους τους Δήμους του Νομού μας σε σχέση με την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα" και τις έντονες χιονοπτώσεις.
Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξανδρος Μεικόπουλος "Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παρά το γεγονός ότι ο καιρός προσφέρεται για όμορφες φωτογραφίες και παιχνίδι με το χιόνι, υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας στην ορεινή και νησιωτική Μαγνησία, που σε τέτοιες περιπτώσεις αγωνιούν για τη σφοδρότητα του φαινομένου, καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού, τους περιμένουν πολύ δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας του δυσπρόσιτου των περιοχών τους.
Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και συμπολίτες μας που δουλεύουν με δίκυκλα στους δρόμους, μέσα στην κακοκαιρία, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Ας δείξουμε κατανόηση, αυτοσυγκράτηση και σεβασμό αυτές τις δύσκολες ώρες.
Για άλλη μια φορά υπήρξαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε χωριά και οικισμούς των νησιών των Βορείων Σποράδων. Επανέρχεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το αίτημα για εκσυγχρονισμό του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Επικοινώνησα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ.Κολυνδρίνη για να με ενημερώσει για την εικόνα που παρουσιάζουν οι περιοχές του Νομού. Τα συνεργεία της Περιφέρειας και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Υδροφόρες, λεπίδες, αλατιέρες, φορτωτές, επιχειρούν όπου χρειάζεται. Προσπαθούν να διατηρήσουν προσπελάσιμο το οδικό δίκτυο.
Επικοινώνησε με το Δήμαρχο Αλμυρού κ.Χατζηκυριάκο, το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ.Νασίκα, το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ.Μιτζικό, το Δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου κ.Κουστάφτη, το Δήμαρχο Σκοπέλου κ.Περίσση, το Δήμαρχο Σκιάθου κ.Τζούμα και το Δήμαρχο Αλοννήσου κ.Βαφίνη. Μου μετέφεραν την εικόνα των Δήμων αυτή τη στιγμή.
Ευτυχώς παρά τη δυνατή χιονόπτωση σε ορισμένους Δήμους, η κατάσταση κρίθηκε από όλους ελεγχόμενη. Τα συνεργεία των Δήμων και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας βρίσκονται επί ποδός. Τα σχολεία, για προληπτικούς λόγους, στο Δήμο Αλμυρού αύριο δεν θα λειτουργήσουν, όπως και τα σχολεία των ορεινών περιοχών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Εύχομαι να παραμείνει η κατάσταση ήπια και διαχειρίσιμη για όσο διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους των συνεργείων των Δήμων, της Περιφέρειας και των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, στους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που θα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού καθόλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας."
 
magnesianews.gr