Τρ09262023

Last update09:51:02 AM

English
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας "Χρυσάφι" οι έλεγχοι ΚΤΕΟ στις Σποράδες

"Χρυσάφι" οι έλεγχοι ΚΤΕΟ στις Σποράδες

Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες, που είναι σε απόγνωση. 
Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν τα μέλη του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων και Δικύκλων Σκιάθου, καθώς οι επαγγελματίες πληρώνουν «χρυσάφι» τους ελέγχους ΚΤΕΟ σε αυτοκίνητα και δίκυκλα, δίχως να έχουν άλλη επιλογή, αφού στη Σκιάθο λειτουργεί μόνο ένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ, το οποίο εξυπηρετεί και τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων.
Παλαιότερα κατά καιρούς μετέβαινε στα νησιά κινητή μονάδα ΚΤΕΟ η οποία εξυπηρετούσε τις ανάγκες, η τύχη της… όμως αγνοείται.
Αυτός ήταν και ο λόγος που στην έναρξη της τουριστικής σεζόν αποφάσισαν να αντιδράσουν δημοσιοποιώντας το πρόβλημα, σε μία προσπάθεια να μπει ένα φρένο στη μονοπωλιακή λειτουργία του ενός και μοναδικού ιδιωτικού ΚΤΕΟ στη Σκιάθο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται σε επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δικύκλων που ενόψει της τουριστικής σεζόν κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με πρόστιμο εάν ελεγχθούν και είναι εκτός προθεσμιών. Για τους επαγγελματίες το ιδιωτικό ΚΤΕΟ είναι μονόδρομος, όμως η αύξηση των κομίστρων για τους ίδιους σφίγγει ακόμη περισσότερο τη «θηλιά» του αυξημένου λειτουργικού κόστους.
 
Καμπανάκι για τις τιμές
Ο σύλλογος μιλά για αυξήσεις «φωτιά» που φτάνουν το 100%.
Μέσω επιστολής ζητεί άμεση λύση, όχι μόνο για τους επαγγελματίες, αλλά και για τους κατοίκους του νησιού καθώς το κόστος είναι για όλους ασύμφορο.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μίχας ανέφερε πως ενώ μέχρι πριν από έξι χρόνια δεν υπήρχε κανένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ στο νησί ξαφνικά άνοιξαν δύο, τα οποία λειτουργούσαν ανταγωνιστικά μεταξύ τους.
«Πριν από περίπου ένα μήνα, η μία επιχείρηση αποφάσισε να διακόψει τις εργασίες της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το ιδιωτικό ΚΤΕΟ που παρέμεινε μόνο του να αυξήσει δραματικά τις τιμές.
Ενώ για χρόνια το κόστος ήταν 45 ευρώ για τα αυτοκίνητα, τώρα αυξήθηκε στα 85 ευρώ. Πρόκειται, επομένως για μία αύξηση που σχεδόν αγγίζει το 100%» αναφέρει ο κ. Μίχας.
Οι 30 και πλέον επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων οχημάτων που δραστηριοποιούνται στο νησί με πάνω από 2.500 οχήματα, έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα, αλλά μάταια, να μεταπείσουν τον ιδιοκτήτη να μειώσει τις τιμές.
Ο επαγγελματίας φέρεται να τους προτρέπει ότι εάν δεν επιθυμούν τη δική του επιχείρηση να επιλέξουν να μεταβούνε στον Βόλο. «Το τιμολόγιο που έχει καθορίσει ο συγκεκριμένος ιδιώτης είναι το ακριβότερο στην Ελλάδα. Κάναμε έρευνα αγοράς και διαπιστώσαμε πως η ακριβότερη τιμή είναι περίπου στα 60 ευρώ» συνέχισε ο κ. Μίχας.
Εχοντας υπόψιν ότι ο έλεγχος αυτοκινήτων από το ΚΤΕΟ είναι υποχρεωτικός από το κράτος, οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι το Ι.ΚΤΕΟ στη Σκιάθο λειτουργεί «εκβιαστικά και ότι το τιμολόγιο που διαθέτει αγγίζει τα όρια της αισχροκέρδειας», καθώς η των οχημάτων στο Βόλο για έλεγχο είναι οικονομικά απαγορευτική, αφού στοιχίζει πολύ ακριβά έως και 6.000 ευρώ, ανάλογα με το στόλο των δικύκλων που διαθέτει η κάθε επιχείρηση ενοικίασης δικύκλων, που λειτουργεί εποχικά, μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
 
ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ