Δε07152024

Last update05:56:13 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Η εξωτική παραλία στην Αλόννησο για βουτιές που θα σου μείνουν αξέχαστες

Η εξωτική παραλία στην Αλόννησο για βουτιές που θα σου μείνουν αξέχαστες

Μεταξύ της Αλοννήσου και της μικρής νήσου Περιστέρα στις Σποράδες, εντοπίζεται ένα εξωτικό σκηνικό που αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Πρόκειται για την παραλία του Αγίου Δημητρίου, ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυφωτογραφημένα μέρη του νησιού.
 
Η εξωτική παραλία, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Αλοννήσου, βρίσκεται συγκεκριμένα στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 15 χλμ. από το Πατητήρι και 6 χλμ. από τη Στενή Βάλα. Ξεχωρίζει για τα πάλλευκα βότσαλα, το ψιλό πετραδάκι και τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της.
Το όνομά της το πήρε από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου που λειτουργούσε κάποτε εδώ, το οποίο καταστράφηκε από τους πειρατές. Μέρος των υπολειμμάτων του, μάλιστα, μπορεί να παρατηρήσει ο επισκέπτης από την πάνω πλευρά της παραλίας, προς τον κεντρικό δρόμο.
 
Από την δεξιά πλευρά της, η παραλία είναι πιο οργανωμένη με σύγχρονες ανέσεις για τους λουόμενους όπως beach bars με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ η γύρω περιοχή διαθέτει ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία για όσους θέλουν να μείνουν σε αυτό το… εξωτικό μέρος.

newsbeast.gr