Δε07152024

Last update05:56:13 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Στο σφυρί ο Πρωτεύς των Β.Σποράδων

Στο σφυρί ο Πρωτεύς των Β.Σποράδων

Τρία θαλασσινά σκαριά περιλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων στους πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Πρόκειται για τη γνωστή περίπτωση του πλοίου «Πρωτεύς», που έχει γράψει ιστορία στην εγχώρια ακτοπλοΐα, για το ξύλινο ιστιοφόρο «LIANA H», καθώς και για το μεγάλο σκάφος αναψυχής «Ελίκη», για τα οποία η μοίρα επέλεξε να κριθεί η τύχη τους την ίδια μέρα.

Το «Πρωτεύς»

Το «Πρωτεύς» οδηγείται για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες προς το ηλεκτρονικό σφυρί, ωστόσο προηγήθηκαν άλλες δύο προσπάθειες, που την τελευταία στιγμή ακυρώθηκαν. Το πρώτο σφυρί είχε προγραμματιστεί να χτυπήσει στις 13 Μαρτίου 2024, με επισπεύδουσα την εταιρεία «Μακρής Δημήτριος & Σία Ο.Ε.», αλλά ο πλειστηριασμός ανεστάλη. Το πλοίο όμως ανέβηκε ξανά στην πλατφόρμα για τις 17 Απριλίου και με επισπεύδουσα αυτήν τη φορά την κοινοπραξία «Sea Jets High Speed» («Σι Τζετς Χάι Σπίντ & Σία»). Και πάλι όμως ο πλειστηριασμός ανεστάλη.

Τώρα έχει προγραμματιστεί για αύριο, 3 Ιουλίου, με επισπεύδουσα την εταιρεία «Πολυχρόνης Δούκας & Σία Ε.Ε.» («Navi.Con»), για διαταγές πληρωμής οφειλές ύψους 125.616,80 ευρώ, «πλέον των νομίμων τόκων και εξόδων εκτέλεσης και πλειστηριασμού». Μάλιστα, μέχρι χθες είχε σχηματιστεί και «Οριστικοποιημένη Λίστα Συμμετοχών», ενδεικτική ότι υπάρχει κάποιο αρχικό ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της «Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης» (Α.Ν.Ε.Σ.), ενώ η αγοραία αξία του πλοίου εκτιμήθηκε σε 1 εκατ. ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς για το επικείμενο σφυρί ορίστηκε στα 2/3 αυτής, δηλαδή στις 750.000 ευρώ.

thessalianews.gr