Κυ07142024

Last update05:56:13 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Επιτέλους πρεμιέρα και με το δεξί για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Β. Σποράδων

Επιτέλους πρεμιέρα και με το δεξί για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Β. Σποράδων

Στην ακτοπλοϊκή εταιρεία SeaJets «πέρασε» η γραμμή που συνδέει τη Βόρεια Ελλάδα με τη Μαγνησία και την Εύβοια
 
Με …ούρειο άνεμο ξεκίνησε το πρώτο δρομολόγιο για τη θερινή σεζόν 2024, το πλοίο από τη Θεσσαλονίκη προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ένα πλοίο που αναμενόταν με ιδιαίτερη ανυπομονησία τόσο από τουρίστες από τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, όσο και από επαγγελματίες των τριών νησιών.
 
Με επιτυχία και με έναν και μοναδικό πλειοδότη, η ακτοπλοϊκή γραμμή της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες δόθηκε στην εταρεία SeaJets που την είχε και τα προηγούμενα χρόνια.
 
Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε και το πρώτο δρομολόγιο με το Naxos Jet, με τον εκπρόσωπου του εμπορικού τμήματος της εταιρείας Βασίλη Αδάμη να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι από την ερχόμενη Τρίτη τα δρομολόγια θα αναλάβει και επίσημα το πλοίο Speedrunner Jet 2. Πρόκειται για το πλήρως ανακαινισμένο πλοίο, που διαθέτει 80 περισσότερες θέσεις, από το πλοίο που έκανε τα παλαιότερα δρομολόγια και έρχεται να αναλάβει τη τα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη και Μαντούδι.
 
«Βάλαμε για λίγες μόνο ημέρες το Naxos Jet στη γραμμή, προκειμένου να μην καθυστερήσουν άλλο τα δρομολόγια και για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο» είναι η επισήμανση του κ. Αδάμη.
 
Το πλοίο αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη στις 9:15 το πρωί, με συνολικά 640 επιβάτες, αγγίζοντας στην πρεμιέρα του πληρότητα ύψους 95%. Η απόβαση στα νησιά των Σποράδων ήταν θεαματική, με τον κόσμο να κατεβαίνει ενθουσιασμένος. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν φοιτητές, νεαρά ζευγάρια και οικογένειες, ενώ περίπου 45 ΙΧ οχήματα και 18 δίκυκλα επιβιβάστηκαν στο πλοίο.
 
Αντιστοίχως, τα δρομολόγια της επιστροφής θα ξεκινούν από το λιμάνι της Αλοννήσου στις 17:00 κάθε Παρασκευή και Δευτέρα, στις 16:30 τις Κυριακές και στις 14:15 τις Τρίτες και τις Τετάρτες, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και ενδιάμεσες στάσεις σε Σκόπελο και Σκιάθο.
 
Την ικανοποίησή τους για την έναρξη των δρομολογίων, αν και με καθυστέρηση, εκφράζουν και οι δήμαρχοι της Σκιάθου και της Σκοπέλου.
 
Χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής για την έγκριση της χρηματοδότησης, αλλά και προς την ακτοπλοϊκή εταιρεία που ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δρομολογίων πριν τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πλειοδοτικού διαγωνισμού.
 
«Εμείς το αυτονόητο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε για τον τόπο μας» ανέφερε ο κ. Τζούμας.
 
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, παρά την καθυστέρηση, δηλώνει και ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξηγεί ότι είναι μία γραμμή ιδιαίτερα κερδοφόρα για τα νησιά της περιοχής, πρέπει, όμως, να δρομολογείται νωρίτερα από τον Ιούλιο.
 
«Πρέπει το δρομολόγιο να μπαίνει από τον Ιούνιο, να υπάρξει, δηλαδή, δημοπράτηση και χρηματοδότηση από την προηγούμενη χρονιά, ώστε στα μέσα Ιουνίου να ξεκινούν κανονικά τα δρομολόγια. Να μην συμβεί καμία άλλη χρονιά ό, τι συνέβη φέτος» τονίζει ο κ. Περίσσης.
 
Το πλοίο για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο θα ταξιδεύει καθημερινά εκτός Πέμπτης και Κυριακής. Κάθε Δευτέρα και Σάββατο το πλοίο θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη στις 07:00 το πρωί, ενώ Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, θα ξεκινά στις 09:15 το πρωί. Το ταξίδι μέχρι τη Σκιάθο διαρκεί 3 ώρες και 15 λεπτά, μέχρι τη Σκόπελο 3 ώρες και 45 λεπτά και για Αλόννησο 4 ώρες και 10 λεπτά.
 
ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ