Πε03282024

Last update10:12:07 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Ο Αθ. Ζλατούδης από την Σκιάθο στη νέα Διοίκηση του ΕΟΑΕΝ

Ο Αθ. Ζλατούδης από την Σκιάθο στη νέα Διοίκηση του ΕΟΑΕΝ

Ο Αθανάσιος Ζλατούδης εκπροσωπεί πλέον το Επιμελητήριο Μαγνησίας στον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών μετά και τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΑΕΝ που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 43ης εκλογο-απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Νέος Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ αναδείχθηκε ο κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Λευκάδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ζλατούδης, που εκπροσωπεί το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μαγνησίας, συμμετέχει για πρώτη φορά στον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.
 
Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, πέραν από τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικήσεων από 18 νησιωτικά Επιμελητήρια μέλη του ΕΟΑΕΝ, συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δ. Αυλωντίτης, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης,  ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ., η Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ε. Σταματάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, κ. Π. Χατζηπέρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβριήλ, οι οποίοι εξέφρασαν την εκτίμησή τους στο έργο που παράγει ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν., καθώς και την υποστήριξη τους στις προσπάθειες που καταβάλει για την προώθηση και επίλυση των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές της χώρας.
 
Τους συνέδρους καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιάννης Βουτσινάς, και ο Πρόεδρος του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε. – Insuleur κ. τέως Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Γ. Μπενέτος.
 
Εκ μέρους της απερχόμενης διοίκησης ο Πρόεδρος κ. Θ. Καλογρίδης, έκανε  έναν εκτενή απολογισμό των πρωτοβουλιών, δράσεων   αλλά και σταθμών για τον  Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών  στη διάρκεια της θητείας τους σε μία εξαιρετικά δύσκολη και ταραχώδη περίοδο για την νησιωτική Ελλάδα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο που έχει ακόμα μπροστά του ο Όμιλος για την επιτυχία των στόχων του. Στη συνέχεια απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε συνεργάτες του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. για την αγαστή συνεργασία και προσφορά τους με τον Όμιλο  τα προηγούμενα χρόνια. 
 
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μέλος του Ομίλου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης βράβευσε τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Θράσο Καλογρίδη για την συνολική προσφορά του στον ΕΟΑΕΝ.
 
Ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΑΕΝ, το οποίο στη συνέχεια συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ          :   Σκιαδαρέσης Σωτήριος          (Επιμελητήριο Λευκάδας)
 
Α΄ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ       :   Λεγάτος Παντελής                  (Επιμελητήριο Χίου)
 
Β΄ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ      :  Ρεϊζάκης Νικόλαος                (Επιμελητήριο Ρεθύμνου)
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  :  Κόττης Φώτιος                       (Επιμελητήριο Ζακύνθου)
 
ΤΑΜΙΑΣ              :   Συξέρης Δημήτριος               (Επαγγελματικό Επιμελ. Πειραιά)
 
ΜΕΛΟΣ                   :   Παντελιός Ανδρέας               (Επιμελητήριο Κεφαλληνιάς & Ιθάκης)
 
ΜΕΛΟΣ                   :   Ζλατούδης Αθανάσιος           (Επιμελητήριο Μαγνησίας)
 
ΜΕΛΟΣ                   :   Ζερβούδης Εμμανουήλ          (Επιμελητήριο Ηρακλείου)
 
ΜΕΛΟΣ                   :   Τατάκης Παναγιώτης             (Επιμελητήριο Λέσβου)
 
Αποδεχόμενος την τιμή που του έγινε, ο νέος Πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης επιβεβαίωσε την αταλάντευτη πρόθεσή του να συνεχίσει τον αγώνα της προηγούμενης διοίκησης, για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές και να μπουν σε δρόμο ανάκαμψης και ευημερίας.
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ