Τε06192019

Last update08:03:50 PM

Greek English German Italian Russian
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Κυριάκος Μητσοτάκης / Εκλογές το συντομότερο δυνατόν

Κυριάκος Μητσοτάκης / Εκλογές το συντομότερο δυνατόν

Κάλεσμα στις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο,

 «για να προστατεύσουμε τους θεσμούς και για να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα», απηύθυνε από το βήμα της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, «θα αφορούν και την ποιότητα του πολιτεύματός μας».
«Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας. Γιατί όταν η δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, η δημοκρατία απειλείται. Γιατί όταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να δέχονται απειλές, η δημοκρατία υπονομεύεται. Γιατί όταν καταδικασμένοι και αμετανόητοι τρομοκράτες, με την ανοχή της κυβέρνησης, κάνουν προκλητικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζοντας ενδεχομένως το επόμενό τους χτύπημα, η δημοκρατία τραυματίζεται» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η χώρα δεν μπορεί να διαλυθεί επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία.
«Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους όρους, όπως έγιναν και οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο ίδιος χαρακτήρισε συνένοχο του Αλέξη Τσίπρα τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι ο ΥΠΕΘΑ «όφειλε να είχε αποχωρήσει εδώ και μήνες, ωστόσο έμεινε κι έδωσε το στυλό για να υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών, άρα είναι συνυπεύθυνος».
Μίλησε, επίσης, για «κωμωδία της εξουσίας» και «πολιτικό survivor». Όπως τόνισε, η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε μία μέρα παραπάνω να κυβερνάται από «μια κυβέρνηση κουρελού. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες».
Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «ο κόμπος έφθασε στο χτένι». Όπως είπε, καθώς «σε μία Δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία, ο κ. Τσίπρας ή θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα».
«Στις δημοκρατίες δεν κυβερνά κανείς με το ζόρι, όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας και πάλι «μία καθαρή λύση, εκλογές το συντομότερο δυνατό. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές» είπε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο εγκαταλείπει τη χώρα σε πολύ χειρότερες συνθήκες απ' ό,τι παρέλαβε τη χώρα».
«Θέλουμε να γεφυρώσουμε τα ρήγματα που άνοιξε η κρίση και βάθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Να ζωντανέψουμε και πάλι την ατμομηχανή της ελληνικής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη και την ατομική προσπάθεια για πρόοδο. Με τη φιλοδοξία η κάθε γενιά να παραδίδει μία καλύτερη χώρα στην επόμενη» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναφερόμενος στα μέτρα που θα εφαρμόσει αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, εξήγγειλε επίδομα 2.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι για κάθε ένα παιδί που θα φέρει στον κόσμο, αλλά και την ελεύθερη πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.
«Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη εκλογική νίκη. Αυτή η σύνθεση μεταξύ των παραδοσιακών μας στελεχών και των νέων στελεχών θα αποτυπωθεί και σύντομα στα ψηφοδέλτιά μας» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παράλληλα, απηύθυνε προσκλητήριο επιστροφής στα στελέχη που έχουν αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ έκανε άνοιγμα και στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. «Φτάνει πια, καιρός για πολιτική αλλαγή» τόνισε.
«Είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, πανέτοιμοι. Πάμε μαζί να κάνουμε το 2019 τη χρονιά της μεγάλης εκλογικής επιτυχίας, τη χρονιά της αναγέννησης της πατρίδας μας, τη χρονιά της αναγέννησης της ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας να μην υποτιμηθεί «ένα σύστημα εξουσίας που έκανε τα πάντα να έρθει στην εξουσία και θα κάνει το ίδιο για να παραμείνει σε αυτή». 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλωσόρισε τα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Όπως είπε, οι περισσότεροι από τους μισούς -το 55%- συμμετέχουν σε αυτήν για πρώτη φορά, «κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή μας για ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας με νέα στελέχη που δίνουν οξυγόνο στην παράταξή μας».

naftemporiki.gr