Πα03292024

Last update01:48:19 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Μερική έκλειψη σελήνης / Τρίτη 16 Ιουλίου

Μερική έκλειψη σελήνης / Τρίτη 16 Ιουλίου

Τo βράδυ της Τρίτης 16 Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία στην Σκόπελο να παρατηρήσουμε μια μερική έκλειψη Σελήνης ,
 καθώς ακολουθεί μία περίοδος χωρίς μερικές ή ολικές εκλείψεις, η έκλειψη αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μερική έκλειψη Σελήνης από την Ελλάδα θα ξαναδούμε το Μάιο του 2022 και ολική έκλειψη Σελήνης τον Σεπτέμβριο του 2025 οπότε οι φίλοι του ουρανού δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία. 
Το κυρίως φαινόμενο, δηλαδή η είσοδος της Σελήνης στη σκιά της Γης, θα ξεκινήσει στις 23:01 ώρα Ελλάδας. Νωρίτερα θα έχει ξεκινήσει η έκλειψη παρασκιάς η οποία ως γνωστόν είναι αδιόρατη αρχικά στο γυμνό μάτι αλλά θα γίνει ορατή καθώς πλησιάζουμε προς την έκλειψη σκιάς. 
Κατά την έναρξη της μερικής έκλειψης, η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 19 περίπου μοιρών στο νοτιοανατολικό ουρανό και η πορεία της θα είναι ανοδική με το φαινόμενο να ολοκληρώνεται με τη Σελήνη σε ύψος 29 μοιρών στο νότιο ουρανό. Καθώς το φαινόμενο θα εξελιχθεί σε ικανοποιητικό ύψος θα είναι εύκολο να καταγραφεί ακόμα και από τις αστικές περιοχές. 
Η κορύφωση του φαινομένου θα σημειωθεί στις 00:30 όταν περίπου τα 2/3 της Σελήνης (ως κλάσμα των γωνιωδών διαμέτρων) θα κρυφτούν από τη σκιά της Γης. 
Οι ακριβείς χρόνοι του φαινομένου έχουν ως εξής σε ώρα Ελλάδας:
Έναρξη έκλειψης παρασκιάς: 21:43 
Έναρξη μερικής έκλειψης: 23:01 
Μέγιστο έκλειψης: 00:30 
Τέλος μερικής έκλειψης 01:59 
Τέλος έκλειψης παρασκιάς 3:17
Επίσης, Ο Κρόνος θα είναι κοντά στη Σελήνη και θα εχουμε ένα πέρασμα του Διαστημικού σταθμού,22:30 από ΝΑ, έως ΒΑ θα μεσουρανήσει.