Πα03292024

Last update01:48:19 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Σχεδιασμός ανάπτυξης στη Σκόπελο

Σχεδιασμός ανάπτυξης στη Σκόπελο

Προς έγκριση τα master plan των λιμανιών Σκοπέλου και Λουτρακίου, με στόχο την ενίσχυση της επιβατικής κίνησης.
 
Προωθούνται προς έγκριση τα master plan των λιμανιών της Σκοπέλου και του Λουτρακίου, μετά από προσπάθειες αρκετών χρόνων, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος υποσχέθηκε την αναβάθμιση του Α’ Λιμενικού Τμήματος Σκοπέλου σε Υπολιμεναρχείο.
 
Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της συνάντησης στο υπουργείο μεταξύ του υπουργού και του δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, για την προώθηση θεμάτων του νησιού.
 
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, επιδιώκοντας την προώθηση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη του νησιού, ταξίδεψε στην Αθήνα για προγραμματισμένες συναντήσεις.
 
 Στο υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε να προωθηθούν τα αιτήματα των προτάσεων που έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση των οριστικών μελετών για τα λιμάνια Σκοπέλου και Λουτρακίου, την ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου, του δημοτικού σταδίου, την πρόσβαση ΑΜΕΑ και την πυροπροστασία στα σχολεία, καθώς και του αντιπλημμυρικού έργου στον Αγνώντα, που έχει κατατεθεί με μελέτη.
 
Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέθεσε τεχνική έκθεση προς χρηματοδότηση για την ανάδειξη της Σκοπέλου σε έξυπνο νησί. Συγκεκριμένα, τα έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του νησιού και η μετατροπή του σε έξυπνο νησί περιλαμβάνουν την εγκατάσταση συστημάτων έξυπνου αστικού εξοπλισμού, έξυπνου οδοφωτισμού, έξυπνης διαχείρισης δικτύου ύδρευσης και συστημάτων έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων.
 
Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο συζήτησαν μεταξύ άλλων την έγκριση χρηματοδότησης για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων και τη δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων για την αγορά του χώρου που θα διευκολύνει την πρόσβαση στον Ορφέα, για να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος.
 
Στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο δήμαρχος Σκοπέλου πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Σπύρο Σπυρίδωνα και εξασφαλίστηκε από τον δήμαρχο Σκοπέλου χρηματοδότηση ύψους 50.000 ευρώ για τον δεύτερο παιδικό σταθμό στο Λουτράκι, καθώς και 85.000 ευρώ για μελέτες.
 
Πρόταση για συγχρηματοδότηση των συμμετοχών του νησιού στις τουριστικές εκθέσεις σε Αυστρία και Γαλλία από τον ΕΟΤ κατέθεσε ο δήμαρχος στο υπουργείο Τουρισμού, ενώ συζήτησε με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου την κατασκευή των τουριστικών καταφυγίων στα λιμάνια Σκοπέλου και Λουτρακίου.
 
Τέλος, ο δήμαρχος Σκοπέλου μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Αγγελο Ξηντάρη συμμετείχαν στο 2ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης στη Λάρισα το διήμερο 25 – 26 Ιανουαρίου.
 
Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ ο δήμαρχος Σκοπέλου συνομίλησε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και συμφωνήθηκαν δύο μελλοντικές συναντήσεις για την προώθηση θεμάτων του νησιού.
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ