Πα03292024

Last update01:48:19 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Φέτος πτήσεις… με υδροπλάνα σε Βόλο και Σποράδες

Φέτος πτήσεις… με υδροπλάνα σε Βόλο και Σποράδες

Ανοίγουν φτερά… από Βόλο για Σκόπελο, Αλόννησο και Σκύρο τα υδροπλάνα το καλοκαίρι, μέχρι τέλος Ιουνίου. Η ψήφιση του νέου νόμου στη Βουλή πριν από λίγες μέρες (εισηγητής του νομοσχεδίου ήταν ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος) επισπεύδει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων και την έναρξη των πρώτων δρομολογίων, με τους επενδυτές να είναι αποφασισμένοι για «μαραθώνιο», ώστε να μη χαθεί η φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Στόχος μέχρι τέλος Ιουνίου να ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια.
 
«Θέλουμε να πιστεύουμε πως μέχρι τέλος Ιουνίου θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νίκος Χαραλάμπους, που πρωτοστάτησε στην προώθηση του project για τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων σε Βόλο και Βόρειες Σποράδες. Η εταιρεία του αυτή την περίοδο μαζί με άλλες εταιρείες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον διαμορφώνουν τα business plan, ώστε από τη στιγμή που τα υδατοδρόμια θα είναι έτοιμα, οι εταιρείες υδροπλάνων να επιλέξουν τα δρομολόγια και τις πτήσεις τους με βάσει κριτήρια αποδοτικότητας και βιωσιμότητας.
 
Σημειώνεται πως εκτός από τη Hellenic Seaplanes με ιδρυτή το Νικόλα Χαραλάμπους και τη νεοσύστατη Mple Water Airports με την οποία υπάρχει συνεργασία, στην αγορά των υδροπλάνων επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί η Eagle Seaplanes, ενώ δραστηριότητα αναπτύσσουν, εδώ και χρόνια, η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια με μέτοχο την Ακτωρ Facility Management.
 
Σύμπραξη δυνάμεων για Σκόπελο - Αλόννησο
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η Ηellenic Seaplanes έχοντας διευρύνει τη συνεργασία της με την νεοσύστατη εταιρεία Μple Water Airports που δραστηριοποιείται επίσης στον συγκεκριμένο τομέα και πρόσφατα ολοκλήρωσε την κατασκευή του υδατοδρομίου της Πάτμου, επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε με ίδιους πόρους, δηλώνουν έτοιμες να προχωρήσουν από κοινού στην κατασκευή και λειτουργία των δύο υδατοδρομίων, σε Σκόπελο και Αλόννησο. Η διαδικασία αδειοδότησης για τα δύο νησιά έχει ολοκληρωθεί. Εκτιμάται πως το έργο μπορεί να ξεκινήσει σύντομα.
 
Οσον αφορά στη Σκύρο άμεσα αναμένεται να εκκινήσει ο διαγωνισμός για την κατασκευή του υδατοδρομίου, ώστε να κατατεθούν οι προσφορές, να αναδειχθεί η κατασκευάστρια εταιρεία και να ξεκινήσει το έργο.
 
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για Βόλο
 
Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου στον Βόλο περνά… μέσα από την επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης, η οποία πρέπει να εναρμονιστεί με τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος. Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πως οι προσθήκες που αφορούσαν στους κανόνες ασφαλείας, στην εξασφάλιση χώρου για την αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών και στη διαδικασία για τον έλεγχο των αποσκευών (πύλες ελέγχου) έχουν γίνει και ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο φάκελος θα υποβληθεί στα αρμόδια υπουργεία προς έγκριση. Θα ακολουθήσει και σ’ αυτή την περίπτωση η διαγωνιστική διαδικασία από τον ΟΛΒ για την ανάδειξη του κατασκευαστή.
 
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ