Πα09252020

Last update01:47:39 PM

Greek English German Italian Russian
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Περιφέρεια Θεσσαλίας / Διενέργειες ελέγχων σε υπεραγορές

Περιφέρεια Θεσσαλίας / Διενέργειες ελέγχων σε υπεραγορές

Το Σάββατο 21-03-2020 κλιμάκιο υπαλλήλων του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, διενέργησε ελέγχους σε υπεραγορές  (SUPER MARKETS) για τη διαπίστωση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, εξ αιτίας εμφάνισης του κορωνοϊου CONID-19. Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

  1. Επάρκεια προϊόντων τροφίμων, χαρτικών.
  2. Έλλειψη παρατηρείται σε α) Προϊόντα απολύμανσης β) Προϊόντα αιθυλικής αλκοόλης γ) Αντισηπτικά προϊόντα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους λειτουργίας των καταστημάτων, από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει επάρκεια και σε αυτά τα είδη.
  3. Δεν παρατηρήθηκε συγχρωτισμος ατόμων στα καταστήματα που ελέγχθηκαν. Κατά την είσοδο των πελατών σε αυτά τηρούνταν σειρά προτεραιότητας με κάρτα.

 

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, προκειμένου να διασφαλισθεί η στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και η ομαλή λειτουργία της αγοράς.

 

“Οι έλεγχοι από κλιμάκια των συναρμοδίων υπηρεσιών των περιφερειακών ενοτήτων θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση, για την τήρηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτών εκδιδομένων Υπουργικών Αποφάσεων και θα αφορούν στην επάρκεια και στην πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή. Καμία ανοχή, οι παραβάτες θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας”.