Πε04182024

Last update07:15:13 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετήθηκε  και ψήφισε ως εξής επί των θεμάτων της 6ης Συνεδρίασης  (δια περιφοράς) του Δημοτικού Συμβουλίου:

-1ο ΘΕΜΑ «2η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος» (εγγράφηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του δρόμου στον Αγιο Κωνσταντίνο με μείωση του ποσού για την επικαιροποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου): ΥΠΕΡ. Ζητήσαμε, όμως, να μας διευκρινιστεί εάν θα υπάρξουν επιπτώσεις από τη μείωση του ποσού για την επικαιροποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) (Εν αναμονή απάντησης από τη Δημοτική Αρχή)

 

-2ο ΘΕΜΑ «6η Αναμόρφωση Προυπολογισμού»: ΛΕΥΚΟ. Επιπλέον των ανωτέρω διευκρινίσεων για το ΓΠΣ που ζητήσαμε και στην Οικονομική Επιτροπή, δηλώσαμε και αντίθετοι στην είσπραξη προστίμων από τις Υπηρεσίες του Δήμου για τις παραβάσεις για τον Κορονοϊό.

 

-3ο ΘΕΜΑ «Αποδοχή επιχορήγησης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων και κατανομή στις Σχολικές Επιτροπές» : ΥΠΕΡ. Θεωρούμε, όμως, και την καταγγείλαμε ως εντελώς ανεπαρκή τη χρηματοδότηση, ιδιαίτερα ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων εν μέσω της πανδημίας, όπου θα χρειαστούν αυξημένες δαπάνες για την προμήθεια μέσων και υλικών για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών.

 

-4ο ΘΕΜΑ «Τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων Προυπολογισμού»: ΚΑΤΑ. Έχουμε καταψηφίσει τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό,  καταψηφίσαμε και την εκτέλεσή του

 

-5ο ΘΕΜΑ «Εγκριση απόφασης Κοινότητας Γλώσσας για τις υποτροφίες του Κληροδοτήματος Ι. Β. Τσουκαλά»: ΥΠΕΡ

 

-6ο ΘΕΜΑ «Εγκριση εγκατάστασης Πράσινου Σημείου- Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών» σε οικόπεδο του Δήμου» (στη θέση «Λαλαριάς») : ΛΕΥΚΟ. Η πάγια θέση μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι αυτή να διενεργείται από τις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς ανταποδοτικά τέλη. Επί της  λειτουργίας του Πράσινου Σημείου-ΣΜΑΥ δεν έχει τοποθετηθεί κατηγορηματικά η Δημοτική Αρχή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανάθεσης λειτουργίας του σε ιδιώτες, με το ανάλογο κόστος για τους δημότες. Επί της τοποθεσίας, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι το Πράσινο Σημείο-ΣΜΑΥ χωροθετείται σε μια περιοχή που έχει δώσει πλημμυρικά φαινόμενα, χωρίς μάλιστα να έχει προχωρήσει η αντιπλημμυρική μελέτη του οικισμού, η οποία θα μας έδινε και την έκταση του προβλήματος. Επίσης, ρωτήσαμε τη Δημοτική Αρχή εάν η συγκεκριμένη δραστηριότητα στην περιοχή, όπου υπάρχουν κατοικίες και τουριστικές επιχειρήσεις, θα είναι συμβατή με τον χαρακτήρα της και πώς θα εξασφαλιστεί τυχόν εκφυλισμός της εναπόθεσης σε ανεξέλεγκτη απόρριψη ανακυκλώσιμων. Εχουμε υπόψη μας ήδη τα σοβαρότατα προβλήματα του ΧΥΤΑ, ο οποίος επίσης διεπόταν από αυστηρά κριτήρια κατασκευής και λειτουργίας… Δεν έχει μέχρι τώρα απαντηθεί εάν υπήρξε ενημέρωση και διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, ενώ δεν έχει ζητηθεί και η γνώμη της Κοινότητας Σκοπέλου (Εν αναμονή απαντήσεων από τη Δημοτική Αρχή)

 

-7ο ΘΕΜΑ «Αποδοχή δωρεάν παραχώρησης μέρους των κτημάτων του Βακράτσειου Ιδρύματος στο Δήμο για κοινωφελή σκοπό» (διαπλάτυνση του δρόμου για την πρόσβαση στο Πράσινο Σημείο» ΛΕΥΚΟ : Τοποθετηθήκαμε  στην Οικονομική Επιτροπή, όπου και εισήχθη το θέμα λόγω αρμοδιότητας. Ισχύουν οι ανωτέρω παρατηρήσεις που σχετίζονται με το Πράσινο Σημείο.

Επί της δωρεάς από το Βακράτσειο Ιδρυμα, ρωτήσαμε εάν η συγκεκριμένη Απόφαση επηρεάζει δυσμενώς την αξία της περιουσίας του Ιδρύματος και εάν υπάρχει Εγκριτική Απόφαση από την αρμόδια υπηρεσία (Εν αναμονή απαντήσεων από τη Δημοτική Αρχή)

 

-8ο ΘΕΜΑ «Συμμετοχή Δήμου στο Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου» (τοποθέτηση κάδων με μηχανισμό συμπίεσης απορριμμάτων και παρεμβάσεις σε προαύλια σχολικών μονάδων) : ΥΠΕΡ. Είχαμε τοποθετηθεί σχετικά και στην Οικονομική Επιτροπή, όπου ήρθε το θέμα της υποβολής πρότασης. Ζητήσαμε να πληροφορηθούμε για τους χώρους τοποθέτησης των κάδων με το μηχανισμό συμπίεσης και τις σχολικές μονάδες όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις.

Οσον αφορά στην κάλυψη του υπερβάλλοντος ποσού, ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να υποβάλει αίτημα και να διεκδικήσει χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση για όλες τις σχολικές μονάδες που χρήζουν παρεμβάσεων στους προαύλιους χώρους.

 

-9ο ΘΕΜΑ «Θέσπιση Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Β. Σποράδων»: ΥΠΕΡ. Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις όμως ότι με την παρουσία του θα αλλάξει η αντιλαική πολιτική της Κυβέρνησης. Εχουμε και την πείρα από τη δράση των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων, θεσμός που διαφημίστηκε  με τη θέσπιση του Καλλικράτη αλλά δε λειτούργησε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των νησιωτών στην Υγεία, την Παιδεία και άλλους τομείς. Ούτε βέβαια υπήρξε σοβαρή αντίδραση στα ζητήματα του αποκλεισμού των νησιών μας κατά τη χειμερινή περίοδο, αλλά και στην εξομοίωση του νησιωτικού ΦΠΑ με αυτόν της χερσαίας Ελλάδας, που αποφασίστηκε μέσω του 3ου Μνημονίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ).

 

10ο ΘΕΜΑ «Οριοθέτηση χώρου για τη διέλευση επιβατών» (Αίτηση κ. Απ. Κοσύφη): ΛΕΥΚΟ. Είχαμε τοποθετηθεί και σε προηγούμενο συμβούλιο, ζητώντας να υπάρξει εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία με υπογραφή αρμόδιου υπαλλήλου, η οποία θα περιγράφει τις ενέργειες για την οριοθέτηση του διαδρόμου που είναι υποχρέωση του Δήμου για την άνετη πρόσβαση επιβατών και επισκεπτών στα καταστήματα και στο συγκεκριμένο πρακτορείο. Αντί αυτού, είχαμε ένα εισηγητικό σημείωμα του Αντιδημάρχου κ. Βούλγαρη όπου αναφέρεται μια αυτοψία χωρίς να μας έχει αποσταλεί ούτε υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για τον χώρο μεταφοράς του δέντρου.

 

- Η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετήθηκε  και ψήφισε ως εξής επί των θεμάτων της 11ης Συνεδρίασης  (δια περιφοράς) της Οικονομικής Επιτροπής:

1ο ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ «Πάγια Προκαταβολή Κοινότητας Κλήματος»: ΥΠΕΡ

2ο ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ «Πάγια Προκαταβολή Κοινότητας Σκοπέλου»: ΚΑΤΑ.  Δηλώσαμε  ότι συνεχίζεται η ίδια πρακτική στη διαχείριση της Πάγιας Προκαταβολής, παρά τις δεσμεύσεις του Δημάρχου ότι θα εκτελούνται οι διάφορες επείγουσες εργασίες από περισσότερους επαγγελματίες της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο το ποσό της Πάγιας αφορά μόνον έναν επαγγελματία, ενώ δεν έχει ενημερωθεί και το Συμβούλιο της Κοινότητας για τις τοποθεσίες.

1ο ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ «Παράταση σύμβασης προμήθειας καυσίμων»: ΥΠΕΡ.

2ο ΘΕΜΑ (η τοποθέτηση  και η ψήφος προαναφέρθηκε στο 7ο Θέμα του ΔΣ).

 

3ο ΘΕΜΑ «Περί εκμίσθωσης χώρου (στο ΞΕΝΙΑ) για την τοποθέτηση γεννήτριας» (αίτηση Αφών Κοχύλη): ΚΑΤΑ. Το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνοδευόμενο από πλήρη εισήγηση των Υπηρεσιών του Δήμου, όπως είχε δεσμευθεί  η Δημοτική Αρχή, η οποία πρέπει  να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο.                                            

                                                                                     Σκόπελος, 20-05-2020

Γιώργος Αναγνώστου

                                                  Βασίλης Ρόδιος

                                             Γιάννης Ξηρογιάννης

                                                  Δημήτρης Κατσάρης