Σα04202024

Last update06:32:55 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Κλειδί ανάπτυξης το περιβάλλον στη Σκόπελο

Κλειδί ανάπτυξης το περιβάλλον στη Σκόπελο

Τη δημιουργία πράσινου σημείου προωθεί ο Δήμος Σκοπέλου, που προετοιμάζεται ενόψει της θερινής σεζόν
 
Πρόταση για δημιουργία πράσινου σημείου κατέθεσε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμος Σκοπέλου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αποσυμφόρηση του νησιού από τα ανακυκλώσιμα υλικά.
 
Ο Δήμος Σκοπέλου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Περιφέρειας σχετικά με την υποβολή προτάσεων που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων για τη δημιουργία πράσινων σημείων στους Δήμους της Θεσσαλίας, οικιακής κομποστοποίησης και συστημάτων διαλογής.
 
Στην προκειμένη περίπτωση προγραμματίζεται η δημιουργία οργανωμένου χώρου από τον Δήμο, που θα είναι οριοθετηµένος και διαμορφωμένος µε κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι πολίτες να εναποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμά έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα, που περιλαμβάνουν ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
 
«Ο Δήμος μας έκανε πρόταση στην Περιφέρεια για προγραμματική συνεργασία προκειμένου να καταθέσουμε την πρότασή μας για τη δημιουργία πράσινου σημείου και ΣΜΑΥ στο νησί μας. Προϋπόθεση για την κατάθεση της πρότασής μας στο ΕΣΠΑ ήταν να ψηφιστεί το θέμα της συνεργασίας εκτός ημερήσιας διάταξης στο περιφερειακό συμβούλιο στις 20 Μαΐου. Αυτό έγινε δυνατό με τη βοήθεια του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών κ. Φλαμπούρη, του διευθυντή προγραμματισμού της Περιφέρειας, των περιφερειακών συμβούλων, κυρίως όμως χάρη στην αποφασιστικότητα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και της άμεσης παρέμβασης της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη» υπογράμμισε ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης.
 
Η παρέμβαση είναι σημαντική και σύμφωνα με την εκτίμηση του δημάρχου θα συμβάλλει στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, σημείο κομβικό για την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.
 
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση του επαρχιακού δρόμου, του περιφερειακού και του νέου παραλιακού, ενώ ξεκίνησε παράλληλα η κοπή των χόρτων του επαρχιακού δρόμου, με τον δήμαρχο να υπογραμμίζει την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια.
 
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της θερινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Δήμο Σκοπέλου με τη συμμετοχή των υπευθύνων πολιτικής προστασίας, του διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Σκοπέλου, του διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Σκοπέλου, του επιθεωρητή πυροσβεστικών δυνάμεων Θεσσαλίας και του διοικητή πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας.
 
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η ετοιμότητα των δυνάμεων ενόψει της θερινής περιόδου, όπως και η πορεία σύστασης των δύο νέων πυροσβεστικών κλιμακίων στο Νέο Κλήμα και στη Γλώσσα. Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα προσβασιμότητας στις επικίνδυνες περιοχές.
 
Παράλληλα, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου της Σκοπέλου και ζητήθηκε να αρχίσει τις εργασίες τέλος Σεπτεμβρίου.
 
Στον απολογισμό δράσης της δημοτικής αρχής ενόψει της θερινής σεζόν περιλαμβάνονται οι εργασίες διαμόρφωσης των δημοτικών πάρκινγκ στα οικόπεδα Βακράτσα καθώς επίσης οι προσπάθειες ευπρεπισμού όλων των δημοτικών διαμερισμάτων.
 
Τέλος, ολοκληρώθηκε η αποθήκευση όλου του υλικού του Λαογραφικού Μουσείου προκειμένου να συντηρηθεί, διαφυλαχθεί και καταγραφεί, ενόψει της επισκευής του Μουσείου, με τον δήμαρχο να επισημαίνει ότι παράλληλος στόχος της δημοτικής αρχής Σκοπέλου είναι η ασφαλής προσβασιμότητα προς την παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου.
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ