Τρ04202021

Last update10:43:57 PM

Greek English German Italian Russian
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Η Σκόπελος στα 10 ιδανικότερα πιο ήρεμα Ελληνικά νησιά για επίσκεψη μετά την πανδημία!

Η Σκόπελος στα 10 ιδανικότερα πιο ήρεμα Ελληνικά νησιά για επίσκεψη μετά την πανδημία!

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η νέα λίστα https://www.telegraph.co.uk/travel/lists/10-popular-islands-greece-quiet-ones-should-visit-instead/ με τα προτεινόμενα ποιοτικά  Ελληνικά νησιά για φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με την έγκριτη Βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph». Ο ταλαντούχος συγγραφέας του άρθρου ξεκινάει το εκτενές αφιέρωμα με δημοφιλή Ελληνικά νησιά που ανέκαθεν προσέλκυαν τα πλήθη των τουριστών όπως η μοντέρνα Μύκονος  η κλασική Σαντορίνη , η καθιερωμένη Κρήτη, η λαοφιλής Ρόδος, η Κως της διασκέδασης, η όμορφη Σκιάθος, η Κέρκυρα με το εύρος επιλογών της, η κινηματογραφική Κεφαλονιά και η καθιερωμένη Ζάκυνθος. Ο δημιουργός του άρθρου παραδέχεται εντυπωσιασμένος πως η Ελλάδα διαθέτει μία ανεπανάληπτη ικανότητα να παρουσιάζει εξαιρετικές εναλλακτικές δυνατότητες για διακοπές, ειδικά σε μία περίοδο που η αναζήτηση προορισμών μακριά από τα πλήθη είναι το νέο ζητούμενο. Η Τήνος, η Φολέγανδρος, τα Κουφονήσια, η Κάρπαθος, η Σύμη, η Τήλος, η Σκόπελος, το Μεγανήσι, η Λευκάδα και η Ιθάκη συνθέτουν τον «δεκάλογο» μοναδικότητας, γεμάτο αντιθέσεις, εικόνες και ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Ένα από τα νησιά αποκάλυψη που εστιάζει το αφιέρωμα είναι η Σκόπελος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Αντιθέτως ο ταξιδιωτικός συντάκτης εκθειάζει τα γραφικά χωριά της, τις ειδυλλιακές παραλίες της και υποκλίνεται στο μαγευτικό εκκλησάκι του Άη Γιάννη που είναι «σκαρφαλωμένο» σε έναν βράχο ύψους 100 μέτρων!

«Διαπιστώνουμε με ικανοποίηση την αρχή μία νέας εποχής που η ποιότητα, η ηρεμία και η αναζωογόνηση, τοποθετούνται σε πρώτο πλάνο έναντι της μαζικότητας και της τυποποίησης. Ο Δήμος Σκοπέλου εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση αυτή αναδεικνύοντας εμπειρίες και ενημερώνοντας Γραφεία ΕΟΤ και κορυφαίους δημοσιογράφους διεθνών Μέσων Ενημέρωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κυρία Γιάννα Ευσταθίου.